Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΘΡΟ Του Κώστα Δήμου, Γ. Γραμματέα του ΣΑΤΑ: Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές στον κλάδο των ταξί...!

Από την στιγμή που εμφανίστηκαν οι νέες εφαρμογές στο διαδίκτυο για τα κινητά adroind όπως και πολλοί άλλοι σκέφθηκα ότι θα είχαν εφαρμογή και στον δικό μας κλάδο
και φυσικά κάποιοι όχι μόνο θα ωφεληθούν οικονομικά αλλά και πιθανόν να μας διαλύσουν αφού θα ελέγχουν τα πάντα. 
Έγιναν αρκετές συζητήσεις αλλά υπήρχαν οι διαφορετικές απόψεις περί των επικομίστρων των ράδιο ταξί, του αθέμιτου ανταγωνισμού κοκ.

Σήμερα τα ζητήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί και τα ράδιο ταξί σχεδόν όλα δουλεύουν χωρίς επικόμιστρο. Πέρα από τα ράδιο ταξί όπου η διοίκηση και η διαχείριση ανήκει σε μας τους ίδιους, παράλληλα έχουν στηθεί κολοσσοί οι οποίοι αντλούν από εμάς τεράστια οικονομικά οφέλη και επιδιώκουν συνεχώς να μπουν και νέοι παίκτες στο χώρο μας.
Η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται είναι άκρως επικίνδυνη. Κανένας μας ίσως δεν μπορούσε να φαντασθεί πριν από 3 χρόνια που θα φτάνανε τα πράγματα.

ΣΗΜΕΡΑ

Τα ράδιο ταξί έχουν ένα κομμάτι του έργου που συνεχώς ΑΝΤΙ ΝΑ αυξάνεται μειώνεται.
Παράλληλα ένα μεγάλο κομμάτι του μεταφορικού μας έργου το οποίο ΣΥΝΕΧΩΣ αυξάνεται εξυπηρετείται μέσα από τις εφαρμογές οι ιδιοκτήτες των οποίων και παίρνουν το 10% της είσπραξης του κάθε συναδέλφου.
Σε ένα έως δύο χρόνια δεν θα υπάρχει πελάτης στο δρόμο παρά μόνο σε σταθμούς τυχόν λιμάνια αεροδρόμιο και κεντρικά σημεία . ΟΛΟΙ θα είναι με το κινητό στο χέρι. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΘΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ.

Σημερινοί ΜEΤΡΙΟΙ υπολογισμοί

Σε 100,00 ευρώ είσπραξη με 15 ώρες δουλειάς μονοβάρδια που πεθαίνουμε στο κάθισμα ή που είναι η μέση είσπραξη.
Τ0 10% η προμηθεύτρια εταιρεία ,25% καύσιμα 15% συντήρηση οχήματος ασφάλεια πλυντήριο 5% απόσβεση οχήματος 15% εισφορά ΟΑΕΕ . ΜΕΝΕΙ 30% προ φόρων 26%μεροκάματο για ιδιοκτήτη ολόκληρου ταξί.
Αν μιλάμε για 2 συνεταίρους δεν υπάρχει μεροκάματο η για να κυριολεκτούμε είναι απλήρωτες οι εισφορές ΟΑΕ Ε και οι φόροι για να μπορέσουμε να ζήσουμε.

Φαντασθείτε λοιπόν που οδηγούνται τα πράγματα.

Σε μια είσπραξη 2.500 έως 3.000 ευρώ το μήνα ένα αυτοκίνητο να πληρώνει 300 ευρώ το μήνα προμήθεια.
Το τυρί που ρίχνεται σήμερα δεν φαίνεται. Λέει ο κάθε  συνάδελφος.  Στο ραδιοταξί  πληρώνω πολλά,  ενώ στις εταιρείες εφαρμογών πληρώνω το 10% της είσπραξης και του φαίνονται λίγα, ή  πληρώνω ανάλογα με τις διαδρομές που παίρνω. Το πόσο πληρώνει συνολικά ο κλάδος δεν το αντιλαμβάνεται και φυσικά δεν αντιλαμβάνεται τι θα πληρώνει στο μέλλον και εδώ είναι ο κίνδυνος.

Συνάδελφοι έρχεται η ισοπέδωση η απαξίωση και η διάλυσή μας.

Μία είναι η λύση. Η αυτοοργάνωση. Πέρα από τα ράδιο ταξί Το ΣΑΤΑ να κάνει άμεσα εφαρμογή για όλους τους συναδέλφους είτε είναι σε ράδιο ταξί είτε όχι. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΟΣΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ και χωρίς τηλεφωνικό κέντρο. Τηλεφωνικά κέντρα έχουν τα ράδιο ταξί . Όλοι οι συνάδελφοι θα αγκαλιάσουν τη δική τους εφαρμογή και θα διαφυλάξουμε το έργο την ποιότητα την ποσότητα την άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη μας και φυσικά με ένα κόστος ΠΟΥ δεν θα είναι το 10% της είσπραξης του κάθε συναδέλφου παρά μια συνδρομή πολύ χαμηλή ίσως και 3 έως 5 ευρώ το μήνα.

ΜΕ την δική μας εφαρμογή θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνον αυτά που είναι εμφανή σήμερα αλλά και όσα δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...