Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Δίωρη στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων από τους οδηγούς ταξί στη Λευκωσία..!

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα από τις 17:00 έως τις 19:00 οι οδηγοί ταξί στη Λευκωσία. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο χώρο στάθμευσης δίπλα από το
Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Αρχιγραμματεία) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου και επέδωσαν υπόμνημα με αιτήματα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου.


Νωρίτερα η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Ενημερώνεστε ότι, λόγω διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί, στη Λευκωσία, αναμένεται σήμερα μεταξύ των ωρών 5μ.μ. και 7μ.μ., να επηρεαστούν οι ακόλουθες διασταυρώσεις τροχαίας: διασταύρωση της οδού Διαγόρου με την οδό Ευαγόρου (η οδός Διαγόρου θα είναι κλειστή), διασταύρωση των οδών Κωστή Παλαμά και Ομήρου και διασταύρωση των οδών Ομήρου, Μουσείου και Νεχρού».


Αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας των ταξί υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2013 καθώς δεν ισχύει πλέον η έκπτωση του 55% για τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Αυτό σημαίνει ότι πέρυσι ένα ταξί κατέβαλλε το ποσό των 140 ευρώ ενώ για φέτος το ποσό των 311 ευρώ. Επίσης, τα τέλη κυκλοφορίας για ταξί που τώρα εγγράφονται σε αντικατάσταση αποσυρθέντων είναι ιδιαίτερα ψηλά λόγω του νέου συστήματος. Αυτό ισχύει γιατί εισάγονται ως ταξί λόγω της κρίσης, μεταχειρισμένα οχήματα από τη Βρετανία, σχετικά μεγάλου κυβισμού, αλλά ηλικίας 8-10 ετών λόγω χαμηλότερης τιμής, με τους ρύπους αυτών να είναι πολύ ψηλά.

Προχθές, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί πραγματοποίησαν συνάντηση με τον υπουργό Συγκοινωνιών, ενώπιον του οποίου έθεσαν το πρόβλημα ζητώντας αναθεώρηση των τελών κυκλοφορίας για τα ταξί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα έθεσαν επί τάπητος και το πρόβλημα που δημιουργείται με τη σημαντική αύξηση του κόστους λειτουργίας των ταξί, ιδιαίτερα με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των καυσίμων.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις πιάτσες των ταξί. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης για τα ταξί (πιάτσες) σε σημεία όπου εξυπηρετεί και τους ίδιους τους οδηγούς ταξί αλλά και το επιβατικό κοινό που τα χρησιμοποιεί τους έχει οδηγήσει στη δημιουργία αυτοσχέδιων πιατσών σε σημεία όπου υπάρχει περισσότερη δουλειά αλλά και ταυτόχρονα πρόστιμα από αστυνομία και δήμους.


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...