Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κούβα: Οι οδηγοί ταξί θα εργάζονται σαν ιδιώτες..!

Οι αρχές της Κούβας θα επιτρέψουν στους οδηγούς ταξί που έως σήμερα δραστηριοποιούνται στις κρατικές εταιρείες και υπηρεσίες να εργάζονται πλέον σε όλο το νησί ως ιδιώτες, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Αβάνα την Τετάρτη.

Το μέτρο είναι μια ακόμη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του προέδρου Ραούλ Κάστρο και όπως ανέφερε το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας η καθημερινή εφημερίδα Γκράνμα, θα αρχίζει ένα εφαρμόζεται σταδιακά εντός του 2014.
Ειδικά στον τομέα των ταξί οι κρατικοί οργανισμοί που σήμερα διαθέτουν τον σχετικό στόλο θα νοικιάσουν τα αυτοκίνητά τους στους οδηγούς οι οποίοι είναι κρατικοί υπάλληλοι ώστε να σταματήσει η μισθοδοσία τους από το κράτος και αυτομάτως να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι ιδιώτες.
Το μέτρο πιλοτικά έχει ήδη δοκιμαστεί από το 2010 σε τρεις κρατικές εταιρείες ταξί στην Αβάνα και στο περίφημο κουβανέζικο τουριστικό θέρετρο Βαραδέρο.
Η κυβέρνηση του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο τα τελευταία χρόνια έχει σταδιακά αυξήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία στο νησί της Καραϊβικής. Μεταξύ άλλων οι πολίτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν αυτοκίνητα, ακόμη και να έχουν τη δυνατότητα κατοχής καινούριου εισαγόμενου οχήματος, αν και με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία οι τιμές των αυτοκινήτων είναι απλησίαστες για τους περισσότερους κουβανούς πολίτες.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...