Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Νέες προοπτικές - Καινοτομίες - Νέες υπηρεσίες..!

Στα περισσότερα ραδιοταξί της χώρας έχουν αρχίσει και υιοθετούνται πλέον καινοτομίες και νέες υπηρεσίες, οι οποίες αποτελούν το μέλλον του επαγγέλματος. Έτσι λοιπόν, οι
περισσότεροι συνεταιρισμοί ραδιοταξί επενδύουν στον χώρο εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα που τους παρέχει η τεχνολογία δημιουργώντας νέες υπηρεσίες.

Ταξί μέσω smartphone και νέες υπηρεσίες

Τα πάντα πλέον ελέγχονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Ανά πάσα στιγμή, το κέντρο ενός ραδιοταξί μπορεί να δει που βρίσκεται το κάθε ταξί και να στείλει το κοντινότερο αυτοκίνητο στον πελάτη πετυχαίνοντας έτσι τον ελάχιστο χρόνο αναμονής και την ταχύτερη εξυπηρέτηση του. Επίσης το κέντρο ενός ραδιοταξί ανά πάσα στιγμή γνωρίζει πόσα οχήματα βρίσκονται στη κάθε πιάτσα, πόσα έχουν πελάτη και πόσα όχι. Επίσης, μέσω GPS, το δρομολόγιο που κάνει το κάθε ταξί καταγράφεται και σε περίπτωση κινδύνου είναι γνωστό το ακριβές στίγμα του οχήματος (από το GPS που διαθέτει) με αποτέλεσμα να είναι άμεσος ο εντοπισμός του.

Ραδιοταξί Taxi Way


Το ραδιοταξί «Taxi Way» είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς ραδιοταξί στην Ελλάδα που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Έχει ήδη υιοθετήσει πενταψήφιο αριθμό κλήσης το 18300 και έτσι ο πελάτης, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο νούμερο μπορεί να καλέσει ταξί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ο ίδιος συνεταιρισμός έχει ξεκινήσει πρόσφατα τη διάθεση εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα (smartphone) με την οποία ο πελάτης μπορεί να καλέσει ταξί και στη συνέχεια να βλέπει σε χάρτη (σε πραγματικό χρόνο) που βρίσκεται το ταξί που κάλεσε και σε πόση ώρα θα βρεθεί στο σημείο του.


Επίσης, μπορείς να καλέσεις ταξί στέλνοντας SMS (με απλή χρέωση) και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να λάβεις απάντηση με τα στοιχεία του οχήματος που θα σε παραλάβει.


Η «νέα εποχή» των καινοτομιών και των νέων υπηρεσιών των ταξί, περιλαμβάνει επίσης και την υπηρεσία ΤΡΑΙΝΟ-ΤΑΞΙ. Κλείνοντας εισιτήριο για το τρένο, μπορείς να κλείσεις με έκπτωση και το ταξί. Έτσι, αγοράζεις στην ουσία το πακέτο Ταξί-Σιδηροδρομικός Σταθμός-Ταξί, για το οποίο πληρώνεις μια φορά, ένα ποσό.


Μια άλλη υπηρεσία που ενδιαφέρει όλο και περισσότερα ξενοδοχεία, αφορά τις μετακινήσεις των τουριστών και περιλαμβάνει τη μεταφορά με ταξί, Αεροδρόμιο-Ξενοδοχείο-Αεροδρόμιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός ταξί παραλαμβάνει τον πελάτη του από τις αφίξεις του αεροδρομίου, τον πηγαίνει στο ξενοδοχείο και την ορισμένη μέρα και ώρα τον παραλαμβάνει από το ξενοδοχείο και τον πηγαίνει στο αεροδρόμιο.


Άλλες υπηρεσίες είναι οι οργανωμένες μεταφορές τουριστών σε σημεία ενδιαφέροντος ή κοντινές τοποθεσίες για μικρές «αποδράσεις», τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μεταφοράς ΑμΕΑ, η μεταφορά ασυνόδευτων αντικειμένων για κάποιον που θέλει να στείλει κάπου π.χ. ένα δέμα και η χρήση πιστωτικών καρτών για πληρωμή (σε αυτή την υπηρεσία, οι οδηγοί ταξί είναι εφοδιασμένοι με ειδική συσκευή).


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...