Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ:Το έριξαν στη μουσική δημιουργία… ταξιτζήδες στην Ξάνθη..!

Ένα διαφορετικό τρόπο για να γεμίζουν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που άφηνε η αναδουλειά στον κλάδο των ταξί σκαρφίστηκαν δύο οδηγοί ταξί στην Ξάνθη, που το «έριξαν» στη μουσική
δημιουργία, δημιουργώντας ένα μουσικό συγκρότημα, προβάροντας τα τραγούδια τους μέσα στο ταξί και προκαλώντας την έκπληξη αλλά και τον θαυμασμό των περαστικών.

Ο Κώστας Τεφτίκογλου και ο Τάσος Βογιατζής, γνωστοί και ως Beetroots, είναι δύο οδηγοί ταξί που συναντά συνήθως κανείς στην πιάτσα απέναντι από τον ΟΤΕ, να προβάρουν τραγούδια μέσα στο ταξί συντροφιά με τις «μάχιμες», όπως τις αποκαλούν, κιθάρες τους.

Δείτε το βίντεο:


«Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που αγαπάμε και αγαπούσαμε πάντα, τη μουσική, να τη συνδυάζουμε με τον πολύ ελεύθερο χρόνο που έχουμε πλέον στο ταξί και τη μεγάλη αναμονή στην πιάτσα και να περνάμε τον χρόνο μας ευχάριστα χωρίς να μιζεριάζουμε και προσπαθούμε να γεμίσουμε τον χρόνο μας δημιουργικά» εξηγεί ο Τάσος, τονίζοντας πως «από την πρόβα και την πλάκα φτάσαμε σε ένα σημείο να πούμε γιατί δεν κάνουμε και κάτι παραπάνω; Αρχίσαμε να γράφουμε και τα δικά μας τραγούδια, το παλέψαμε και με τους στίχους, νομίζω καταφέραμε να βγάλουμε και καλούς στίχους, ζητήσαμε κάποιες δουλείες και φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε 20 με 25 εμφανίσεις τον χρόνο».

Ήταν πριν από δύο περίπου χρόνια όταν οι δύο οδηγοί ταξί σμίξανε τις μουσικές τους ανησυχίες, ξεκινώντας το δικό τους μουσικό γκρουπ και φτάνοντας στο σημείο να συνθέτουν τα δικά τους τραγούδια.

«Γνωριστήκαμε και είπαμε να συνεργαστούμε. Φτιάξαμε το σχήμα μας, κάνουμε τις πρόβες μας εδώ στον ελεύθερό μας χρόνο στο ταξί όσο περιμένουμε και τα βράδυ στα live» σημειώνει ο Κώστας, εξηγώντας πως μέσα από το ταξί, με την επαφή με τους πολίτες, γεννάται η έμπνευση.

Εάν έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στη μουσική και το ταξί, και οι δύο κατηγορηματικά και χωρίς δεύτερη σκέψη διαλέγουν το πρώτο. Όπως θα πει ο Τάσος, «αν μπορούσαμε να επιβιώσουμε μόνο με τη μουσική ναι θα διαλέγαμε μόνο αυτή. Γιατί η μουσική είναι δημιουργία, είναι ο ψυχικός σου κόσμος που τον αποτυπώνεις, ειδικά στα δικά σου τραγούδια ενώ το ταξί είναι όπως όλες οι δουλειές που την κάνεις, αναγκάζεσαι να την κάνεις, δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα να είσαι 12 ώρες μέσα στο ταξί με τον καθένα που θα μπει μέσα. Στη μουσική επιλέγεις τι θα παίξεις, ενώ στο ταξί δεν επιλέγεις σε επιλέγουν».

«Πολλοί είναι αυτοί που περνάνε και μας κοιτάζουν παράξενα. Σου λέει τι κάνουν τώρα αυτοί εδώ;. Οι συνάδελφοι δεν παραξενεύονται πια, μας έχουν συνηθίσει» υπογραμμίζει ο Κώστας. «Είναι λίγο δύσκολο να συνδυάζεις και τις εμφανίσεις το βράδυ και τη δουλεία την επόμενη ημέρα στο ταξί. Το ρυθμίζουμε όμως. Έχει το καλό το ταξί που δεν έχει ωράριο και να βγούμε πιο αργά εάν έχουμε ένα live την προηγούμενη ημέρα και μπορούμε να ξεκουραστούμε έτσι».

Οι δύο τους το τελευταίο διάστημα δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στο πρώτο μουσικό τους άλμπουμ, το οποίο εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα με τη συνδρομή του Στέλιου Θεολόγη (μπάσο) και Γιάννη Βαρελή (τύμπανο). «Μια φορά ένας πελάτης που ασχολούταν και αυτός με τη μουσική μου λέει ξέρω ότι παίζεις κιθάρα στο ταξί, μέχρι να με πάς σπίτι φέρε την κιθάρα να σου παίξω και εγώ ένα τραγουδάκι, και πήγαμε μετά μουσικής στο σπίτι του» θυμάται χαρακτηριστικά ο Τάσος.

ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...