Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΡΘΡΟ Του Μάκη Κασιδιάρη, αντιπροέδρου του ΣΑΤΑ:

Ας καταλάβουμε όλοι μας, ότι από το κύμα των αλλαγών που υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι επηρεάζεται κυρίως οικονομικά και η δική μας δουλειά. 


Γιατί, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η πτώση του τζίρου. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα λύσουμε.
Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας είχα γράψει για τη συνάντηση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί και αποτελείται από μέλη του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α και του ΣΕΤΕ και εκπροσώπους των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού. Στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχει οριοθετηθεί μόνο το περίγραμμα των ζητημάτων που θα συζητηθούν. Παράλληλα είμαστε σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Μεταφορών για θέματα που αφορούν κυρίως τις βελτιώσεις του Ν 4070.
Συμπερασματικά, ούτε κάποια απόφαση έχει παρθεί, ούτε πιεζόμαστε από την πολιτεία για κάτι. Αντίθετα, οφείλουμε να έχουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και να πιέζουμε εμείς  πάντα για διάλογο. Σε αυτό το πλαίσιο, το προεδρείο της Ομοσπονδίας όφειλε να καταθέσει και εγγράφως τα θέματα προς συζήτηση. Το ξαναλέω ότι είναι μόνο η αρχή ενός διαλόγου. Το πώς θα εξελιχθεί αυτός ο διάλογος είναι δεδομένο ότι θα εξαρτηθεί από τις θέσεις και τις απόψεις όλων των συναδέλφων που εκπροσωπούν και την Αττική και την Περιφέρεια.
Δεν συντρέχει λοιπόν κάποιος λόγος ανησυχίας και πολύ περισσότερο δεν εξυπηρετούν σε τίποτα οι αφορισμοί και  οι θούριοι εναντίον του προεδρείου. Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές. Δεν ανησυχούμε λιγότερο από σας για το μέλλον του κλάδου μας. Και δεν είμαστε ούτε πρόκειται να γίνουμε παρατηρητές των εξελίξεων. Ας καταλάβουν οι συνάδελφοι- και αυτοί που ανησυχούν πραγματικά και αυτοί που ανησυχούν τεχνητά αλλά για άλλους λόγους- ότι κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να υπερασπιστούμε το επάγγελμά μας. Ας καταλάβουμε όλοι μας, ότι από το κύμα των αλλαγών που υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι επηρεάζεται κυρίως οικονομικά και η δική μας δουλειά. Γιατί, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η πτώση του τζίρου. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα λύσουμε.
Δεν υπάρχει τίποτα αφημένο στη μοίρα του, ή κάτι που να μας ενδιαφέρει λιγότερο. Ξέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ταξί και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα λύσουμε. Κατανοούμε την ανησυχία όλων των συναδέλφων , ειδικά αυτών που ζουν και εργάζονται στην περιφέρεια και την εισπράττουμε ως ένα επιπλέον κίνητρο για μεγαλύτερη πίεση προς την πολιτεία. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό κι ελπίζω ότι πάλι θα τα καταφέρουμε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...