Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΡΟΔΟΣ:ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ – «Πόλεμος» για τα ανοιχτά λεωφορεία..!

Στα άκρα οδηγείται η κό­ντρα μεταξύ των ιδιοκτη­τών ταξί Ρόδου, της διοίκη­σης και των εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρη­σης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ» και των ιδιοκτητών
τουρι­στικών λεωφορείων ανοι­χτού τύπου στο νησί της Ρόδου, ύστερα και από την απόφαση των πρώτων να καταθέσουν εξώδικο στον Ελληνικό Οργανισμό Του­ρισμού (ΕΟΤ). Εξώδικο το οποίο κοινοποιήθηκε – με­ταξύ άλλων – και στον Ει­σαγγελέα Πρωτοδικών Ρό­δου.
Της Άννας Σαρρή
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Ρό­δου Θανάσης Χατζηγεωργίου, συνο­δευόμενος από τον πρόεδρο της Κοι­νωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ» Δημήτρη Καρατζιά, τον πρό­εδρο των εργαζομένων στην επιχεί­ρηση Μανόλη Κοντουδάκη, αλλά και τους νομικούς συμβούλους Σέργιο Αναστασιάδη, Θόδωρο Παπαγεωργίου και Πέτρο Τσούλο, επισκέφθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνο Μπούτσικο. Η συνάντη­σή τους πραγματοποιήθηκε στις 12.30 και διήρκησε αρκετή ώρα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης – με βάση τις πληροφορίες της «ΠΡΟΟ­ΔΟΥ» – ζητήθηκε η παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας για την τήρηση της νομιμότητας, με την πλευρά των ιδιοκτητών ταξί Ρόδου να δηλώνει απογοητευμένη από την ανα­ποτελεσματικότητα της δημόσιας δι­οίκησης. Οι ταξιτζήδες εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος φέρεται να επέδειξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στην επι­βολή της νομιμότητας, δεσμευόμενος πως θα μεριμνήσει άμεσα για το θέμα.
Το εξώδικο
Το εξώδικο κατατέθηκε σε βάρος του ΕΟΤ κατ’ εντολή της διοίκησης του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρό­δου και κοινοποιήθηκε στον προϊστά­μενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρό­δου, στον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαί­ου αλλά και στο Δήμο Ρόδου. Δια μέ­σου του εξωδίκου ζητούνται τρία βα­σικά πράγματα. Πρώτον, να φροντίσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρω­τοδικών Ρόδου, ώστε η κυκλοφορία των ανοιχτών λεωφορείων να μην γί­νεται κατά παράβαση ποινικών διατά­ξεων και κατά παράβαση της οδικής κυκλοφορίας.
Δεύτερον, να μεριμνήσει για τη συ­νεπή βεβαίωση των παραβάσεων από τις αρμόδιες Αρχές (ΕΟΤ, Τροχαία, Δη­μοτική και Τουριστική Αστυνομία) και τρίτον, να διερευνηθεί το ενδεχόμε­νο παράβασης καθήκοντος από δημό­σιους φορείς σε ό,τι αφορά χορήγη­ση αδειών κυκλοφορίας έγκρισης θέ­σης σε κυκλοφορία, και εν γένει της λειτουργίας των τουριστικών λεωφο­ρείων.
Η απόφαση
Η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτη­τών Ταξί Ρόδου αποφάσισε την κατά­θεση εξωδίκου, διότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Πέτρο Τσούλο:
«Μετά από 3 χρόνια και κατόπιν αλ­λεπάλληλων καταγγελιών προς τις αρ­μόδιες διωκτικές αρχές (ΕΟΤ, Τροχαία, Δημοτική και Τουριστική Αστυνομία) και παρά το γεγονός ότι η παραβατι­κή συμπεριφορά των εν λόγω τουρι­στικών λεωφορείων είναι καθημερινό φαινόμενο, το αποτέλεσμα μετά από 3 χρόνια είναι να βεβαιωθούν μόλις δύο παραβάσεις από τον ΕΟΤ».
«Ίσως βέβαια, έχει τη σημασία του το γεγονός ότι κατά την κείμενη νο­μοθεσία και τις σχετικές διυπουργικές αποφάσεις, κυρώσεις επιβάλλονται από την 3η παράβαση και εντεύθεν», καταλήγει ο δικηγόρος.
Η «ΡΟΔΑ»
Οι αρμόδιοι της Κοινωφελούς Επιχεί­ρησης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ», απαι­τούν, από τη δική τους πλευρά, να τη­ρηθούν οι νόμιμες (κατ’ αυτούς) δι­αδικασίες, με παρέμβαση τόσο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρω­τοδικών Ρόδου, όσο και των αρμοδί­ων Υπουργών. Ακόμη ζητούν το θέμα να απασχολήσει και το δημοτικό συμ­βούλιο Ρόδου.
Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Συγκοινωνιών υποστηρίζουν δύο πράγματα. Πρώτον, ότι έχει αλλάξει η βατότητα του δρό­μου από την κυκλοφορία των ανοι­χτών λεωφορείων και δεύτερον πως θα πρέπει να αφαιρεθούν τουλάχι­στον τρεις στάσεις.
«Έχουν αλλάξει την βατότητα του δρόμου. Αντί να περνάνε από τα σφα­γεία πηγαίνουν από τη Βύρωνος», εξηγεί ο πρόεδρος της «ΡΟΔΑ» Δη­μήτρης Καρατζιάς, ενώ τονίζει πως θα πρέπει να αφαιρέσουν από το δρομο­λόγιό τους τρεις στάσεις.
«Θα πρέπει να αφαιρεθούν οι στά­σεις του Κόβα, του Λιμένα της Ρόδου και της Νέας Αγοράς, διότι δημιουρ­γείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλη­μα», καταλήγει ο πρόεδρος της επι­χείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...