Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μετ’ εμποδίων η μεταφορά των μαθητών..!

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών σε αρκετές περιοχές της χώρας με συνέπεια οι γονείς ν” αναγκάζονται να μετακινούν με τα Ι.Χ. τα παιδιά τους.


Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι γονείς προχωρούν σε κινητοποιήσεις κλείνοντας τα σχολεία καθώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά.


Μεταξύ άλλων,  από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου διακόπτονται τα δρομολόγια τα οποία πραγματοποιούνται από τουριστικά λεωφορεία στην Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική. Η σχετική απόφαση έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.  

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «πρόκειται να διακόψουν τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους με τουριστικά λεωφορεία, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις του έργου». Οι μεταφορείς ζητούν η πολιτεία, το υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων από μεταφορά των μαθητών του έτους 2012. Αν μέχρι 31/3/2013 δεν εξοφληθούν, δε θα είναι σε θέση να συνεχίσουν το κοινωνικό έργο που επιτελούν, χωρίς να φέρουν οι ίδιες καμία ευθύνη.
Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται και στη Χίο, όπου οι μεταφορείς υποστηρίζουν ότι δεν έχουν να πληρώσουν τα καύσιμα για να κινηθούν τα οχήματά τους. Ήδη οι μέτοχοι των Υπεραστικών ΚΤΕΛ σήκωσαν χειρόφρενο στα οχήματά τους από την Τρίτη 26 Μαρτίου. Αύριο σε νέα γενική συνέλευση των μετόχων αποφασίζετε το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών συνεχίζουν να δημιουργούνται και στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας. 

Στις κινητοποιήσεις πρωτοστατούσε ο δήμος Θέρμης στην περιφέρεια του οποίου εντοπίζονται και αρκετά προβλήματα. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις το πρωί πραγματοποιήθηκε στη περιφέρεια σύσκεψη, με τη συμμετοχή δημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπους των λεωφορειούχων.  

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε η πρόταση κουρέματος των οφειλών σε ποσοστό 17% . Η σχετική πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στη γενική συνέλευση των μεταφορέων προκειμένου να δοθεί θετική ή αρνητική απάντηση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...