Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εγέρθητι! Περνάει ολόκληρος στρατός από – πραγματικά – ρομπότ μάχης! (video)..!

Έχουν »καταταγεί» εδώ και πολύ καιρό στον αμερικανικό στρατό και οι τακτικοί αναγνώστες της prionokordela.gr  τους …γνωρίζουν καλά από  αρκετά   ρεπορτάζ
μας : Είναι τα στρατιωτικά ρομπότ που  το αμερικανικό Πεντάγωνο  χρησιμοποιεί πλέον σωρηδόν – κυρίως στο Αφγανιστάν.
Όπως φυσικά και άλλοι στρατοί όπως του Ισραήλ, της Βρετανίας κ.α. Το μεγάλο ειδεισεογραφικό πρακτορείο  Reuters  αφιερώνει και αυτό ένα εκτενές ρεπορτάζ, που έκανε το γύρο του κόσμου σε πολλέά ΜΜΕ.Επισημαίνεται μάλιστα σε αυτά ότι τα 750 από αυτά τα ρομπότ καταστράφηκαν στη μάχη, σώζοντας έτσι ισάριθμες ανθρώπινες ζωές.
Τα περισσότερα από τα στρατιωτικά ρομπότ είναι μικρά τηλεχειριζόμενα οχήματα που εξουδετερώνουν βόμβες ή πραγματοποιούν επικίνδυνες αναγνωριστικές αποστολές, μεταφέρουν πυρομαχικά στο μέτωπο, ενισχύουν με εφόδια, »ξεκουράζουν» τις περιπόλους από βάρη κλπ.
Το πρακτορείο Reuters δίνει λοιπόν μια λίστα με τα κυριότερα νέα ρομποτικά συστήματα που αναπτύσσουν και δοκιμάζουν  οι ΗΠΑ στα ειδικά εργαστήρια και τα πεδία των μαχών. Στο τέλος θα δείτε και άλλα από δικά μας ρεποορταζ.
Σύστημα Υποστήριξης Διμοιρίας με Πόδια (LS3): το ρομποτικό υποζύγιο της Boston Dynamics σχεδιάστηκε για την ίδια χρήση με το  SMSS. Εκτός όμως του ότι μπορεί να κινείται αυτόνομα, το σύστημα πρέπει να διατηρεί την ισορροπία στα τέσσερα πόδια του ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος. Το πρωτότυπο του ρομπότ των 570 κιλών, το οποίο βασίζεται σε έναν βενζινοκινητήρα για τη λειτουργία των υδραυλικών ποδιών του, υποβλήθηκε σε δοκιμές τον Ιανουάριο, ενώ η τελική του έκδοση αναμένεται να είναι έτοιμη το φθινόπωρο (Πηγή: Boston Dynamics). Δείτε εδώ το video  για το LS3 που είχε αναρτήσει η prionokordela.gr παλιότερα όπως και εδώ.
.Μη Επανδρωμένο Μεταγωγικό Εδάφους (GUGV): Το σύστημα οδήγησης TerraMax της εταιρείας Oshkosh, η οποία κατασκευάζει φορτηγά, θα επέτρεπε σε έναν οδηγό να ελέγχει πολλά φορτηγά ταυτόχρονα. Το σύστημα βασίζεται σε κάμερες και ραντάρ λέιζερ που αναγνωρίζουν το δρόμο και τα εμπόδια, καθώς και σε δέκτες GPS που επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση. Τα φορτηγά μπορούν έτσι να κινούνται σε αυτοκινητοπομπή, και ο οδηγός δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει παρά μόνο αν κάτι πάει στραβά. Το GUGV αναπτύσσεται για λογαριασμό του σώματος Πεζοναυτών (Πηγή: Oshkosh)
Κινητό Σύστημα Υποστήριξης Διμοιρίας (SMSS): το σύστημα της Lockheed Martin, βάρους 2,3 τόνων, είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο όχημα που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το πεζικό. Μοιάζει με υπερμεγέθες αμαξάκι του γκολφ και έχει ως αποστολή να μεταφέρει τα εφόδια των πεζικάριων, απαλλάσσοντάς τους από τα κουραστικά φορτία. Μπορεί να οδηγηθεί σαν κανονικό αυτοκίνητο, ή να κινείται αυτόνομα πίσω από τους στρατιώτες σε μια προκαθορισμένη απόσταση, ή ακόμα και να ακολουθεί μια διαδρομή που έχει προσημειωθεί στο χάρτη. Το SMSS δοκιμάζεται τώρα από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν (Πηγή: Lockheed Martin)
Βέβαια δεν είναι τα μόνα.
Δείτε εδώ τις σφήκες -ρομπότ που ετοιμάζουν ΗΠΑ και Ισραήλ.
Δείτε εδώ το τετράποδο ρομπότ-αιλουροειδές  που μπορεί να τρέξει γρηγορότερα από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι: Με 30 χιλιόμετρα την ώρα (18 μιλίων/ώρα).
Απολαύστε και αυτό εδώ το -με μουσική υπόκρουση – καταπληκτικό VIDEO  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...