Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αποφυλακίστηκε έμπορος όπλων που λέγεται ότι χρηματοδότησε το κόμμα της Μέρκελ!


Αποφυλακίστηκε έμπορος όπλων που λέγεται ότι χρηματοδότησε το κόμμα της Μέρκελ
Αφέθηκε σήμερα ελεύθερος ο Καρλχάιντς Σράιμπερ ο οποίος είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο οικονομικής ενίσχυσης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άγκελα Μέρκελ τη δεκαετία του ’90.
Το πολυμελές πρωτοδικείο του Άουγκσμπουργκ είχε
ζητήσει από τις 15 Μαΐου να αποφυλακιστεί ο Γερμανοκαναδός έμπορος όπλων λόγω της κατάστασης της υγείας του με την προϋπόθεση φυσικά να παραμείνει στο σπίτι του και να παρουσιάζεται καθημερινά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με το iefimerida.gr
Οι εισαγγελικές αρχές είχαν προσφύγει κατά της αποφυλάκισης του 78χρονου, όμως το Εφετείου του Μονάχου δέχτηκε τελικά την πρόταση του πρωτοδικείου καθώς η κατάσταση της υγείας του Σράιμπερ επιδεινώθηκε σημαντικά μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη μέσα στη φυλακή.
Ο Καρλχάιντς Σράιμπερ ήταν ουσιαστικά ένας από εκείνους που άνοιξαν τον δρόμο προς την προεδρεία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης για την Άνγκελα Μέρκελ (1990) καθώς το σκάνδαλο που ξέσπασε στα τέλη του 1990 προκάλεσε την πτώση του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ.
Ο έμπορος όπλων εκδόθηκε στη Γερμανία από τον Καναδά το 2009 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για φοροδιαφυγή ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα 1988-1993.
Ήταν O άνθρωπος - κλειδί στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στα τέλη της δεκαετίας του 1990 καθώς ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε προωθήσει 33.100.000 ευρώ σε προμήθειες, στο πλαίσιο συμφωνιών για αγοραπωλησία όπλων, όπως αρμάτων Fuchs στη Σαουδική Αραβία, ελικοπτέρων στον Καναδά και αεροσκαφών στην Ταϊλάνδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...