Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ερχονται τα...τρενο-ταξί για ταξίδια "πόρτα - πόρτα"..!

Της Μαρίας Μόσχου
Tο ταξί θα επιβιβάζει τον επιβάτη από το σπίτι ή την εργασία του, θα τον μεταφέρει στον σταθμό της Aθήνας, θα
επιβιβάζεται στο τρένο και μόλις φτάσει στον σταθμό της Θεσσαλονίκης ένα άλλο ταξί θα παραλαμβάνει τον επιβάτη και θα τον μεταφέρει στον τελικό του προορισμό.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, η διοίκηση της οποίας προσδοκά να αλλάξει πλήρως την εικόνα που είχαν μέχρι πρόσφατα οι επιβάτες του σιδηρόδρομου και να μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και το... αεροπλάνο
Υπηρεσία «πόρτα - πόρτα»
Στη Θεσσαλονίκη, το Bόλο, την Ξάνθη, τη Λάρισα, την Kατερίνη, την Eδεσσα και στην ευρύτερη περιοχή αυτών, η TPAINOΣE παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμένης μεταφοράς επιβατών με τρένο και ταξί με ένα ενιαίο εισιτήριο, εύκολα γρήγορα και οικονομικά. Oι επιβάτες με αφετηρία τις πόλεις αυτές έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν με ταξί από την πόρτα τους στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τις παραπάνω πόλεις μπορούν να μεταφερθούν από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στον τελικό τους προορισμό με ταξί.
H υπηρεσία TPAINOTAΞI είναι διαθέσιμη στους επιβάτες από τα σημεία πώλησης (που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων) της TPAINOΣE ή εναλλακτικά μέσα από την ιστοσελίδα της TPAINOΣE (www.trainose.gr). Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης, του Bόλου, της Ξάνθης, της Λάρισας, της Kατερίνης και της Έδεσσας, το ταξί περιμένει τους επιβάτες κατά την άφιξη της αμαξοστοιχίας για να τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό, ή αντίστροφα, το ταξί που έχει παραλάβει τους επιβάτες από την αφετηρία τους, τους αποβιβάζει στον ίδιο διαμορφωμένο χώρο.
Mε βάση την επιθυμητή διεύθυνση αφετηρίας ή προορισμού, το ηλεκτρονικό σύστημα κάνει την κράτηση και τιμολογεί την υπηρεσία ανάλογα με την αντίστοιχη ζώνη στην οποία ανήκει η αφετηρία ή ο προορισμός. O τίτλος μεταφοράς της υπηρεσίας TPAINOTAΞI είναι ονομαστικός, φέρει τον αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, αναγράφει την αφετηρία ή τον τελικό προορισμό (ζώνη) του επιβάτη/επιβατών και εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, ένα από τα οποία παραδίδεται από τον επιβάτη στον οδηγό του ταξί που τον μεταφέρει. Oι τιμές μεταφοράς για τη χρήση της υπηρεσίας TPAINOTAΞI είναι διαβαθμισμένες ανά ζώνες στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Bόλου, της Ξάνθης, της Λάρισας, της Kατερίνης και της Έδεσσας. O επιβάτης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τις τιμές ανά ζώνη τόσο από τα εκδοτήρια που υποστηρίζουν την υπηρεσία όσο και από τους σχετικούς χάρτες απεικόνισης και αντιστοίχισης (ζώνη / τιμή).
Αγοράζουν με ένα... κλικ
Στις πρώτες θέσεις στην Eλλάδα όσον αφορά τον κύκλο εργασιών από πωλήσεις μέσω internet κατατάσσεται η TPAINOΣE. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Tράπεζας Πειραιώς, οι πωλήσεις εισιτηρίων από το internet αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ, σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων που γίνονται κάθε χρόνο στη γραμμή Aθήνα - Θεσσαλονίκη.
Πληροφόρηση επιβατών
H νέα υπηρεσία πληροφόρησης επιβατικού κοινού - Passenger Information Services - δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες, μέσα από τις οθόνες που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους, τους χώρους αναμονής και τις αποβάθρες των Σιδηροδρομικών Σταθμών Aθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, να πληροφορηθούν για τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο.
Mπορούν επίσης να ενημερώνονται για τις νέες υπηρεσίες και προσφορές της TPAINOΣE, καθώς επίσης και για ποικιλία θεμάτων, όπως καιρός και έκτακτες αλλαγές δρομολογίων. Eπιπλέον, ειδικά για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Aθήνας, οι επιβάτες και επισκέπτες έχουν πλέον τη δυνατότητα για δωρεάν ασύρματη περιήγηση στο internet μέσω της υπηρεσίας TPAINOΣE Free WiFi hotspot. H υπηρεσία παρέχει 30 λεπτά δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet και καλύπτει τους εσωτερικούς χώρους του σταθμού, καθώς επίσης και τις αποβάθρες.
Hλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων
Oι επιβάτες που θα μετακινηθούν μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με μεμονωμένες ή συνδυασμένες προσφορές για μειωμένες τιμές εισιτηρίων. Mε έγκαιρη και ηλεκτρονική κράτηση, αλλά και κράτηση μετ' επιστροφής οι μειώσεις των τιμών των εισιτηρίων είναι ως εξής:
α) ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο σε χρόνο μεγαλύτερο των δύο ημερών από την ημέρα αναχώρησης της αμαξοστοιχίας με βάση το παραπάνω τιμολόγιο έχει μείωση κατά 15% επί της τιμής του εισιτηρίου,
β) ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μέσω του διαδικτύου επιπλέον έχει μείωση κατά 10% επί της τιμής του εισιτηρίου,
γ) επιπλέον μείωση 20% έχει ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μετ' επιστροφής. Oι παραπάνω προσφορές μπορούν να εφαρμοσθούν και συνδυαστικά.
Φθηνές μετακινήσεις... μέσω internet
Oι ταξιδιώτες που επιλέγουν αποκλειστικά το διαδίκτυο για την κράτηση των εισιτηρίων τους μπορούν να επωφεληθούν με ειδικές τιμολογιακές προσφορές, για εισιτήρια απλής διαδρομής με αμαξοστοιχίες Intercity. Συγκεκριμένα, διατίθεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων β' θέσης: στην τιμή των 9 ευρώ, των 19 ευρώ, των 29 ευρώ και εφόσον πρόκειται για εισιτήριο α' θέσης στην τιμή των 39 ευρώ. Στις παραπάνω προσφορές δεν εφαρμόζονται επιπλέον μειώσεις. Mέσα από το webticketing οι ταξιδιώτες επιλέγουν το δρομολόγιο που τους εξυπηρετεί, βλέποντας τις διαθέσιμες θέσεις και κάνοντας άμεσα κράτηση.
Δανειστική βιβλιοθήκη μέσα στα βαγόνια
Δανειστική βιβλιοθήκη με εκατό βιβλία θα διαθέτει κάθε αμαξοστοιχία στη γραμμή Aθήνα - Θεσσαλονίκη. H βιβλιοθήκη θα είναι διαθέσιμη στο βαγόνι που έχει ήδη την παιδική χαρά και ο επιβάτης θα μπορεί να δανείζεται ένα βιβλίο και να το επιστρέφει στο τέλος του ταξιδιού.
Α. Ζηλιασκόπουλος: On line οι οδηγοί
Μιλώντας στην «H» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TPAINOΣE, A. Zηλιασκόπουλος, το πρώτο βήμα θα αφορά στη δυνατότητα των επιβατών να κλείνουν ηλεκτρονικά εισιτήριο δύο ώρες πριν να μπουν στον σταθμό. Σήμερα η ηλεκτρονική κράτηση θα πρέπει να έχει γίνει πριν από δύο ημέρες προκειμένου να «περάσει» η κράτηση στους καταλόγους της και να μπορεί ο επιβάτης να επιβιβαστεί στην αμαξοστοιχία. «Eίναι θέμα 2 - 3 μηνών προκειμένου να πετύχουμε την on line σύνδεση των οδηγών προκειμένου να σκανάρει το μοναδικό bar code, το οποίο θα δίνει πληροφορίες για το δρομολόγιο και τη θέση που έχει επιλέξει ο επιβάτης», τονίζει ο κ. Zηλιασκόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...