Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΟΕΙΑΤΑ 04-12-2014..!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) Ν. ΞΑΝΘΗΣ
«ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΔΟΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 24, ΞΑΝΘΗ, Τ.Κ. 67100
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 25410 72801, 25410 72802, 25410 72803 EMAIL: taxi.xanthis@gmail.com
__________________________________

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ: ΠΟΕΙΑΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε πρόεδρε, κύριοι του Δ/Σ της ΠΟΕΙΑΤΑ,

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 106 του Ν.4070/12, το 2015 είναι έτος αδειοδοτήσεως νέων αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ή μετατροπής υφισταμένων αδειών σε άλλο τύπο. Μάλιστα, εντός του μηνός Ιανουαρίου θα δημοσιευθούν οι προσκλήσεις κάθε Περιφέρειας.

Λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου που έχει υποστεί ο κλάδος των ταξί, είτε από τους τελευταίους νόμους που μας αφορούσαν και που συνεχώς μας αφαιρούσαν έργο δίνοντας το κάπου αλλού, είτε από τα δυσβάσταχτα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα οικονομικά την ελληνική κοινωνία, η επαγγελματική μας δραστηριότητα έχει πλέον καταντήσει να συσσωρεύει οφειλές δίχως να υπάρχουν τα αντίστοιχα έσοδα για την εκπλήρωση όλων των απαιτούμενων υποχρεώσεων μας.

Άλλωστε, συνειδητοποιώντας αυτή την κατάσταση υπεγράφη και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Αντώνη Μπέζα, με την οποία δίδεται η δυνατότητα θέσεως σε προσωρινή ακινησία Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης και Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης (ΤΑΞΙ), για χρονικό διάστημα από τρεις μήνες έως τρία έτη κατά την διάρκεια της οποίας, οι ιδιοκτήτες των παραπάνω αυτοκινήτων απαλλάσσονται της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, της υποχρέωσης ασφάλισης του αυτοκινήτου καθώς και των τελών κυκλοφορίας.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

1) Παράταση όλης της διαδικασίας χορηγήσεως νέων αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων του άρθρου 106 του Ν.4070/12, για τουλάχιστον δυο χρόνια.

2) Κατάργηση του συντελεστή Πν που είναι το σύνολο των διανυκτερεύσεων στον μαθηματικό τύπο του άρθρου 85 του Ν.4070/12.

3) Κατάργηση του συντελεστή Σi με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα να προσαυξάνεται από τον Περιφερειάρχη, από ένα δέκατο (0,10) έως και πέντε δέκατα (0,50) στον μαθηματικό τύπο του άρθρου 85 του Ν.4070/12.

4) Να δημιουργηθεί ποσόστωση επί του συνόλου των υπαρχουσών αδειών στη διοικητική μονάδα όσον αφορά την μετατροπή αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) σε άδειες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΕΙΔΜΙΣΘ) ή και το αντίστροφο (άρθρο 85 του Ν.4070/12).

Ν/Σ: «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών,
Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων»

Αυτές τις ημέρες έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» το οποίο αυτή τη στιγμή συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου στο άρθρο 31 (Ρυθμίσεις για Ε.Δ.Χ. οχήματα), παράγραφο 2, εδάφιο β (Έναρξη - Τέλος λειτουργίας ταξιμέτρου Ε.Δ.Χ. - ΤΑΞΙ αυτοκινήτου) δεν προβλέπεται η ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΖΩΝΗ.

Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση αντίδραση της ΠΟΕΙΑΤΑ προς επίλυση αυτού του θέματος καθώς θα έπρεπε να προβλέπονται τα ακόλουθα:

αα. Έναρξη λειτουργίας ταξιμέτρου: Στις περιπτώσεις μίσθωσης και προμίσθωσης όπου ο επιβάτης βρίσκεται εντός της περιμετρικής ζώνης, όπου αυτή υφίσταται, ή εντός των ορίων της έδρας - διοικητικής μονάδας του Ε.Δ.Χ. - ΤΑΞΙ αυτοκινήτου όπου δεν υφίσταται περιμετρική ζώνη, το ταξίμετρο τίθεται σε λειτουργία με την επιβίβαση - παραλαβή του επιβάτη, ενώ στις περιπτώσεις προμίσθωσης όπου ο επιβάτης βρίσκεται εκτός των ορίων της περιμετρικής ζώνης ή εκτός των ορίων της έδρας - διοικητικής μονάδας του Ε.Δ.Χ. – ΤΑΞΙ, το ταξίμετρο τίθεται σε λειτουργία στο σημείο εξόδου από την περιμετρική ζώνη εφόσον υφίσταται, ή στο σημείο εξόδου από τα όρια της έδρας - διοικητικής μονάδας εφόσον δεν υφίσταται περιμετρική ζώνη.

Παρακαλούμε θερμά τον πρόεδρο και το Δ/Σ της ΠΟΕΙΑΤΑ να διεκδικήσουν τα παραπάνω και να μας ενημερώσουν εγγράφως ως προς την έκβαση των ζητημάτων που θέσαμε.

Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                   ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ


Συνημμένο Αρχείο:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΟΕΙΑΤΑ 04-12-2014


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...