Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αχαΐα: Σταματά η κοινοπραξία των ταξί την μεταφορά μαθητών αν δεν "πέσουν" υπογραφές..!

Η Περιφέρεια πάει από αναβολή σε αναβολή το θέμα και οι οδηγοί ταξί κινδυνεύουν να μην πάρουν τα χρήματα τους


Σταματούν οι οδηγοί ταξί να μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία της ορεινής Αχαΐας.
Σύμφωνα με απόφαση της κοινοπραξίας των ταξί που είχαν αναλάβει το όλο θέμα, οι οδηγοί θα σταματήσουν να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους από εκεί στα σπίτια τους, καθώς η σύμβαση πάνω στην οποία είχε γίνει η όλη συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι οδηγοί ταξί, χωρίς υπογεγραμμένη την σύμβαση κινδυνεύουν να μην πάρουν τα χρήματα τους. Το θέμα είναι άκρως σοβαρό καθώς αρκετοί μαθητές, ειδικότερα στην ορεινή Αχαΐα, πηγαίνουν σχολείο και ανταποκρίνονται στις σχολικές τους υποχρεώσεις, χάρη στα ταξί. Δεν υπάρχει άλλη λύση για αυτούς.
Η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί και ενώ έχουν περάσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τρεις μήνες, με την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς, να προφασίζονται, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι οδηγοί ταξί,διάφορους λόγους κάθε φορά, έχοντας σαν αποτέλεσμα το όλο θέμα να αναβάλλεται επ’ αορίστου.
«Η σύμβαση είναι έτοιμη και το μόνο που απομένουν για να εφαρμοστούν οι όροι και οι διατάξεις της όλης συμφωνίας, ώστε να είναι όλα νομότυπα, είναι οι υπογραφές»τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ και πρόεδρος των οδηγών ταξί, Παναγιώτης Σκέντζος.
«Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε γιατί δυστυχώς δεν πέφτουν οι υπογραφές. Εμείς δεχτήκαμε να αναλάβουμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών γνωρίζοντας ότι στην ουσία ήμασταν στον αέρα, καθώς δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς πολιτείας, παρά μόνο υποσχέσεις.  
Το αναλάβαμε για να δώσουμε μία λύση σε αυτό το πρόβλημα, πιστεύοντας τις υποσχέσεις της πολιτείας ότι θα τηρηθεί η εν λόγω σύμβαση. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, η πολιτεία μας εμπαίζει και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε τα χρήματα μας».
Αν λοιπόν δεν πέσουν οι υπογραφές από την Περιφέρεια τα ταξί σταματούν να μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία τους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...