Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Εκατοντάδες πορτογαλικά λεωφορεία και ταξί λειτουργούν ως... ρούτερ..!

Το μαζικό δίκτυο Wi-fi που εφαρμόστηκε το φθινόπωρο στην πόλη του Πόρτο, στην Πορτογαλία, θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα για πολλές πόλεις.
Πιο αναλυτικά, τα λεωφορεία και τα ταξί εξοπλίστηκαν με ρούτερ που λειτουργούν ως κινητά σημεία Wi-fi, τα οποία παράλληλα συλλέγουν δεδομένα από τα οχήματα και από αισθητήρες στους κάδους απορριμάτων και τα στέλνουν στα γραφεία διοίκησης της πόλης για να βοηθήσουν στην χωροταξία.

Περισσότερα από 600 λεωφορεία και ταξί συμμετέχουν στο δίκτυο, το οποίο εξυπηρετεί 70.000 ανθρώπους τον μήνα.
Δημιουργημένο από μια startup εταιρεία, με την ονομασία Veniam, το δίκτυο αυτό είναι το μεγαλύτερο και το πιο προχωρημένο βασισμένο σε οχήματα δίκτυο στον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Εκτός από την παροχή πρόσβασης στο ίντερνετ, το δίκτυο αυτό στο Πόρτο χρησιμοποιείται για τη συλλογή δεδομένων με αισθητήρες. Όταν τα λεωφορεία και τα ταξί κάνουν απότομες κινήσεις και πρσκρούσεις που μπορεί να οφείλονται σε λακκούβες, οι αισθητήρες το ανιχνεύουν αυτό και στέλνουν την πληροφορία στο δημαρχείο για να βοηθήσουν να εξακριβώσουν ποιοι δρόμοι χρειάζονται επισκευή. Οι κάδοι απορριμάτων που είναι εξοπλισμένοι με τους αισθητήρες χρησιμοποιούν το δίκτυο για να μεταδώσουν εάν είναι γεμάτοι.

Η εταιρεία πρόσφατα έλαβε 4.9 εκατ. δολάρια επιχειρηματική χρηματοδότηση και έστησε το αρχηγείο της στο Mountain View, της California. Ο ιδρυτής, Joao Barros, κάνει λόγο για τα σχέδιά του να επεκτείνει την υπηρεσία σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...