Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Θέλουν «πιάτσα» – ταξί στο λιμάνι της Ρόδου οι ταξιτζήδες της Ρόδου..!

Να μην μεταφερθεί σε άλλο χώρο η πιάτσα των ταξί που λειτουργεί από τη δεκαετία του 80 μέσα στο τουριστικό λιμάνι ζήτησε από το δήμαρχο κ.Φώτη Χατζηδιάκο η
διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί.


Οι αυτοκινητιστές δεν συμφωνούν με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση της πιάτσας η οποία λειτουργεί εντός του τουριστικού λιμένα.
Να σημειωθεί πως την είσοδο πάσης φύσεως οχημάτων απαγορεύει και ο κώδικας ISPS.
«Δεν συμφωνούμε με όσα προβλέπει η σχετική μελέτη. Αν η πιάτσα μεταφερθεί σε χώρο που βρίσκεται μακριά από το λιμάνι δεν θα μπορούμε να εργαστούμε. Δεν θα μας βρίσκουν εύκολα οι τουρίστες που θα βγαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια», εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Μιχάλης Μαστόρου.
Η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί ζήτησε από το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο να δώσει λύση και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των συχνών στάσεων, που κάνουν τη θερινή περίοδο, τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου στο κέντρο.
«Εδώ και ένα χρόνο περιμένουμε να υπογραφεί η διυπουργική απόφαση που θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο Ρόδο να καθορίζει τις στάσεις που θα κάνουν τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου. Ζητάμε από το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο να δώσει λύση μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Μαστόρου και πρόσθεσε πως αν δεν δοθεί λύση θα ληφθεί απόφαση για κινητοποιήσεις.
Σε ερώτηση σχετικά με την δραστηριότητα της αμερικανικής εταιρείας “Uber” o κ. Μαστόρου δήλωσε:
«Υπάρχει θέμα με το νομικό καθεστώς που διέπει τη δραστηριότητά της. Δεν μπορούν να δρομολογούν λιμουζίνες παρά μόνο ταξί. Εμείς εδώ θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν από την Ομοσπονδία μας».
Να σημειωθεί πως στη χώρα μας η εταιρεία λάνσαρε αποκλειστικά το Uber Taxi, το οποίο απευθύνεται μόνο σε οδηγούς ταξί και, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θα λειτουργεί στην Αθήνα.


ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...