Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο. Ε. Ι.Α.Τ.Α Αθήνα 10/4/14..!

ΠΡΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο. Ε. Ι.Α.Τ.Α
Αθήνα 10/4/14
Αρ.Πρωτ.:846
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει αποδείξει ότι στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

Έγκαιρα και κυρίως αποτελεσματικά αντιμετώπισε όλες τις δύσκολες καταστάσεις προστατεύοντας τα συμφέροντα του κλάδου.

Όσοι έχουν επενδύσει την συνδικαλιστική τους υπόσταση στην αποτυχία της Ομοσπονδίας κάνουν κακό πρώτα από όλα στο επάγγελμά μας. 

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας παρακάμπτοντας τους επαναστάτες του πληκτρολογίου και όσους συνειδητά και μόνιμα είναι πολέμιοι των ενεργειών του προεδρείου της Ομοσπονδίας . Απευθυνόμαστε στις διοικήσεις όλων των σωματείων της χώρας και ζητάμε - μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή Γενική Συνέλευση- να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο κλάδος με τον ΟΑΕΕ.

Είναι γεγονός ότι το ζήτημα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ αποτελεί αυτή τη στιγμή μια μεγάλη πληγή για τον κλάδο. Όσοι διακανονισμοί κι αν ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση αποδείχτηκαν άστοχοι και αναποτελεσματικοί.


Η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με τον Οργανισμό και με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και ζητάει λύσεις που θα απαλλάξουν οριστικά τους ταξιτζήδες από το βραχνά των χρεών. Στην τελευταία συνάντηση με τον κ. Βρούτση ζητήσαμε τα εξής :

1. Αποπληρωμή όλου του οφειλόμενου ποσού προς τον ΟΑΕΕ σε 100 δόσεις.
2. 
Επιλογή ασφαλιστικής κλάσης για όλους τους ασφαλισμένους αυτοκινητιστές.
3.
 Παροχή υγειονομικής περίθαλψης και για τους οφειλέτες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.
4. 
Μείωση των προσαυξήσεων για καθυστέρηση πληρωμών κατά 50%.
5. 
Κατάργηση του βιβλίου υπερωριών για τον οδηγό ταξί και κατάργηση της κατάστασης εργασίας.
6. 
Απαλλαγή από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ όταν ο ασφαλισμένος ασκεί το δικαίωμα κατάθεσης πινακίδων μέχρι και 1 χρόνο (Νόμος 4070/2012).

Συνάδελφοι, δεν θυμηθήκαμε τώρα το πρόβλημα των οφειλών. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με διάλογο και προτάσεις από το 2010.

Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να καπηλευτούμε - όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοι- τις αγωνίες και τους φόβους σας και να τα χρησιμοποιήσουμε ως προεκλογικό λάβαρο. Το προεδρείο προσπαθείνα λύσει το θέμα, αναίμακτα και με το λιγότερο δυνατό κόστος για τους συναδέλφους.
Είμαστε της άποψης ότι ένας απεργιακός αγώνας δεν πρέπει να έχει επιστροφή. Τελειώνει μόνο με νίκη με όποιο κόστος και με όσο χρόνο απαιτηθεί. 

Οι σπασμωδικές κινήσεις ( στάσεις εργασίας, 24ωρες απεργίες κ.λ.π.) είναι μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. Την ουσία όμως θα την έχουμε χάσει. Μια απεργία χωρίς να πετύχουμε κάτι ισοδυναμεί με ήττα , ειδικά μετά την επική επιτυχίατου αγώνα μας το 2011.

Είναι ώρα λοιπόν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και πρώτα από όλους οι διοικήσεις των σωματείων. Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων, άμεσες αποφάσεις, ξεκάθαρες θέσεις. Κύριοι στο διά ταύτα.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη. Αφού αποφασίσουμε να πάμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αυτές θα είναι 48ωρες επαναλαμβανόμενες μέχρι να λυθεί οριστικά το ζήτημα.

Κάθε σωματείο θα πρέπει να καλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση ( με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή) και να ενημερώσει τα μέλη του για την πρόταση της Ομοσπονδίας. 

Το πρακτικό της Συνέλευσης με τις υπογραφές των μελών που συμφωνούν με την απεργία θα πρέπει να σταλεί άμεσα στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.

Η στήριξη των συναδέλφων και η αποφασιστικότητα για μάχη μέχρις εσχάτων, αποτελεί μοναδική και απαραίτητηπροϋπόθεση για να αρχίσει ο απεργιακός μας αγώνας.

Τέρμα οι λαϊκισμοί, τέρμα τα μεγάλα λόγια, τέρμα τα ναι μεν αλλά. Η Ομοσπονδία είναι έτοιμη για όλα. Εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...