Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ:Εξαρθώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών Ρομά που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ στην περιοχή της Αττικής..!

Δύο σημαντικές επιτυχίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της
Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, αντίστοιχα, ανακοίνωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για την εξάρθρωση δυο εγκληματικών ομάδων οι οποίες χρησιμοποιώντας διαφορετική μεθοδολογία δράσης λήστευαν ηλικιωμένους συμπολίτες μας σε διάφορες περιοχές της Χώρας και οδηγούς ΤΑΞΙ στην περιοχή της Αττικής.

Όσον αφορά την δεύτερη υπόθεση εξαρθώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών Ρομά, που δρούσε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2013, διαπράττοντας συστηματικά ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ στην περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθη για τη συμμετοχή του σε αυτή, ένας 23χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ, αναζητούνται έξι (6) ακόμα ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17, 19, 20, 21, 22 και 23 ετών, αντίστοιχα.

Η εξάρθρωση της σπείρας και ο εντοπισμός του 23χρονου είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Ζεφυρίου, την 13-02-2014.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi), με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών και το παράνομο οικονομικό όφελος.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, μέλη της οργάνωσης, συνήθως 2 με 3 άτομα, επιβιβάζονταν από διάφορες περιοχές της Αττικής σε ΤΑΞΙ και ζητούσαν να τους μεταφέρει στους καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή του Ζεφυρίου και των Αχαρνών.

Κατά την άφιξή τους σε προκαθορισμένα σημεία, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, αφαιρούσαν από τον οδηγό χρηματικά ποσά και διάφορα άλλα αντικείμενα με την απειλή ή χρήση βίας και στη συνέχεια διέφευγαν.

Σημειώνεται ότι για να αποφύγουν την αντίδραση ή το ενδεχόμενο να διαφύγουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ, μόλις έφταναν στο προκαθορισμένο σημείο, έσβηναν τον κινητήρα, αφαιρούσαν τα κλειδιά του οχήματος και τα πετούσαν, επιτυγχάνοντας την ακινητοποίηση του οχήματος και την αποφυγή της καταδίωξής τους από τον παθόντα.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι έχουν διαπράξει δέκα (10) ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ.

Η έρευνα συνεχίζεται, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή για κύρια Ανάκριση και στη συνέχεια προφυλακίστηκε, ενώ για τους υπόλοιπους αναμένεται η έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας ημεδαπών Ρομά που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ.

Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την εξάρθρωση και των δυο εγκληματικών ομάδων που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και οδηγών ΤΑΞΙ καθώς και για να δείτε το βίντεο με όλες τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας (και για τις δύο υποθέσεις) μεταφερθείτε στο astynomia.gr
ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...