Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ:Ψήφισμα των Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί Λακωνίας - Συμμετοχή και συμπαράσταση στην κινητοποίηση των αγροτών..!



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
«Η ΑΠΕΛΛΑ»
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 61 ΣΠΑΡΤΗ
Τηλ/Fax: 27310-83608. fax.: 2731 500501
http://spartitaxi.blogspot.com/
Ε-mail: taxi.sparti@gmail.com
Κιν. 6937-134229/ 6974314388
__________________________

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ
Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
«Ο Ε Υ Ρ Ω Τ Α Σ»
Έδρα: Μολάοι Λακωνίας
Τηλ. 6944-837684
E-mail: martsoukosg@gmail.com


ΨΗΦΙΣΜΑ


Σπάρτη 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα ταξί της Λακωνίας, πληττόμενοι όσο κανένας άλλος κλάδος μικροεπαγγελματιών, εξαιτίας κυρίως της ανάλγητης, μνημονιακής και ισοπεδωτικής πολιτικής που έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στα όρια της φτώχειας, έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να παλεύουμε για την επιβίωσή μας από το 2011, όταν η τότε κυβέρνηση στόχευσε στον εκτοπισμό μας από τον επαγγελματικό χάρτη και με πρόσχημα ότι επιχειρούσε να νομοθετήσει επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου ήταν προφανέστατο όμως ότι ευνοούσε τα καραδοκούντα μονοπωλιακά συμφέροντα. Τόσο στις σφοδρές και πολυήμερες κινητοποιήσεις του 2011, κατά τις οποίες αγωνιστήκαμε για το δικαίωμα μας στην εργασία, δικαίωμα που όλοι εμείς η οι γονείς μας είχαμε αγοράσει νομίμως με ιδρώτα και αίμα, όσο και κάθε άλλη μέρα όλο και περισσότερο αγωνιζόμαστε για την εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας. Έτσι, δεν μπορούμε παρά να συνταχθούμε με κάθε άλλο κλάδο που θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κάνει το ίδιο.

Η επίκληση από τους κυβερνώντες της φορολογικής ισονομίας και ισότητας και της ανάγκης καταπολέμησης της φοροδιαφυγής δεν πείθει πλέον κανέναν. Η απουσία οποιουδήποτε κοινωνικού διαλόγου πριν την επιβολή μέτρων, η ανικανότητα να αντιληφθούν οι κυβερνώντες τις ανάγκες της κοινωνίας, οι ερασιτεχνισμοί, η προχειρότητα, τα λάθη και όλα τα τραγελαφικά της φορολογικής πολιτικής έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου εξοντωτική και βάρβαρη υπερφορολόγηση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων την ίδια στιγμή που οι φοροφυγάδες απολαμβάνουν της ασυλίας τους και αναμένουν την «περαίωση» των ποινικών ευθυνών τους, με επιστροφή κλοπιμαίων στο δημόσιο. Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου με τα εξοντωτικά πρόστιμα της Εφορίας και τα υποκριτικά/κροκοδείλια δάκρυα των αιφνιδιασμένων κυβερνώντων, το παρακολουθεί άφωνη η ελληνική κοινωνία και ξεφυσά με ανακούφιση όταν τιτλοφορείται στα δελτία ειδήσεων ότι το πρόστιμο του ανθρώπινου λάθους μάλλον και ΕΥΤΥΧΩΣ μειώνεται στο μισό, δηλαδή Από τα 1000 € στα 500 €. Σαν δεν ντρέπονται!

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Η φορολογική επιδρομή αποτελεί την πολιτική και είναι το καταλληλότερο εργαλείο που έχουν στα χέρια τους για τον γοργό και σύντομο μαρασμό, αφανισμό και ενταφιασμό της μικρομεσαίας τάξης των επαγγελματιών, της μικρής Βιοτεχνίας, των εμπόρων, των εργαζομένων και των αγροτών. Είναι απροκάλυπτη και βίαιη πλέον η προσπάθεια ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ των μονοπωλιακών συμφερόντων και το πέρασμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας σε αυτά.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στην πολιτική που μαθηματικά τους οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό και σε εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής και η οποία οδηγεί στην εξαθλίωση και ως εκ τούτου στην εγκατάλειψη και συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, τομέα που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής. Πεποίθησή μας είναι ότι η ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα είναι το μέσο για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της κρίσης.

Με όλες τις δυνάμεις μας θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε κλάδο όπως και στους αγρότες της Λακωνίας, της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας, οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και ευχόμαστε ο αγώνας τους να δικαιωθεί για το καλό του συνόλου της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας.

Το κείμενο αυτό παραδίδεται σήμερα στη συντονιστική Επιτροπή των αγροτών της Λακωνίας, όχι μόνο σαν δήλωση συμπαράστασης, αλλά και για να το χρησιμοποιήσουν όπως και όπου αυτοί νομίζουν.

Για το Σωματείο «Η ΑΠΕΛΛΑ», ο πρόεδρος Σωτήρης Ροϊνός

Για το Σωματείο «Ο ΕΥΡΩΤΑΣ», ο πρόεδρος Ιωάννης Μαρτσούκος

Συνημμένο Αρχείο:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΞΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 17-02-2014

Δείτε το παρακάτω βίντεο από το  apela.gr:


Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την μεγαλειώδη κινητοποίηση των αγροτών της Λακωνίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Σπάρτης καθώς και για να δείτε βίντεο από ολόκληρη την κινητοποίηση μεταφερθείτε στο apela.gr


ΠΗΓΗ:http://spartitaxi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...