Στο πλαίσιο της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή του Ταμείου, ο οποίος επικαλέστηκε την επιχειρηματολογία της τρόικας για να κρατήσει αρνητική στάση στα αιτήματά τους. Πιο συγκεκριμένα τους απάντησε ότι η τρόικα θεωρεί ότι αν κάποιος που δηλώνει επιχειρηματίας δεν μπορεί να πληρώνει 900 ευρώ το μήνα ως ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, τότε αυτός δεν μπορεί να θεωρείται επιχειρηματίας. 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα Ταξί και Ελαφρών Φορτηγών της ΠΑΣΕΒΕ δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιούν σύσκεψη την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στα γραφεία τω επιτροπών στον Κολωνό, επί των οδών Πέτρας και Ιωαννίνων.
 Η ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει:
«Ξεσηκωμός. Μας εξοντώνουν κάθε μέρα λίγο λίγο. Μας ληστεύουν για να θησαυρίζουν οι λίγοι.
Αντίσταση. Με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας.
Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε ταξιτζή.
Αυτός είναι ο δρόμος για να διασφαλίσουμε το μεροκάματο. Για να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε εμείς και η οικογένειά μας. Για να βάλουμε φρένο στα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην ανασφάλεια, στις κατασχέσεις, στα χαράτσια, στον εκφοβισμό. Κανένας εφησυχασμός, καμιά ανοχή στους ξεπουλημένους του ΣΑΤΑ και της Ομοσπονδίας, που καλλιεργούν τον εφησυχασμό, που βάζουν πλάτη για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν μονοπώλια και ΕΕ, μέσω της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία. Απαιτούμε να σταματήσει η τρομοκρατία από τον ΟΑΕΕ. Οργανώνουμε την αντίστασή μας και την αντεπίθεσή μας.
Παίρνουμε μέρος στην πλατιά σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα των μικρών φορτηγών (Ιωαννίνων και Πέτρας στον Κολωνό).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Πάγωμα των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.
Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το Ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο.
Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Να σταματήσει το κυνηγητό της Τροχαίας.
Να καταργηθεί η ασφαλιστική ενημερότητα για την αντικατάσταση και πώληση των αυτοκινήτων.
Αντιστεκόμαστε στη πολιτική που μας εξοντώνει. Δυναμώνουμε - Οργανώνουμε την πάλη μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω».
1 / 5