Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ..!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ
 ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
«Η ΑΠΕΛΛΑ»
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 61 ΣΠΑΡΤΗ
Τηλ/Fax: 27310-83608. fax.: 2731 500501
Κιν. 6937-134229/ 6974314388

«ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΓΥΘΕΙΟΥ-ΣΥΝ.ΠΕ»
Τηλ.: 27330 23400
Fax: 27330 22366

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ
Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
«Ο  Ε Υ Ρ Ω Τ Α Σ»
Έδρα: Μολάοι Λακωνίας
Τηλ. 6944-837684

Γύθειο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς

  1. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
  2. Αντιπερειφερειάρχη Λακωνίας

Κοινοποίηση:

  1. Υπουργείο Εσωτερικών (γραφείο Υπουργού)
  2. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων
  3. Δήμους της Λακωνίας
  4. Διευθύνσεις Πρ/θμιας και Δευτ/μιας Εκπαίδευσης
  5. Ειδικά Σχολεία Καραβά και Συκαρακίου
  6. Υ.Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας
  7. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.)·
  8. Περιφερειακό Συμβούλιο ταξί Πελοποννήσου
  9. Τοπικά και Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης

Στο Γύθειο σήμερα Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012, και στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λακωνίας, συγκεντρωθήκαμε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και μεγάλος αριθμός μελών των τριών οργανώσεων -των δύο πρωτοβάθμιων Σωματείων και του ενός μεταφορικού Συνεταιρισμού- που εκπροσωπούμε τους ιδιοκτήτες των διακοσίων είκοσι πέντε (225) ταξί της Λακωνίας.

Ως κύριο θέμα της Σύσκεψης ήταν η μεταφορά των μαθητών και η συμμετοχή των ιδιοκτητών/εκμεταλευτών ταξί σε αυτή. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε γνωστοποιήσει ότι μέχρι και την λήξασα σχολική χρονιά (2011-2012) η εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών με ταξί γινόταν κατόπιν συμφωνίας του μοναδικού αναδόχου (ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε.) του έργου με τον ιδιοκτήτη κάθε ταξί ή με ενώσεις μεταφορέων ταξί, ή και σε αρκετές περιπτώσεις με ιδιοκτήτες Ι.Χ.Ε. αυτ/των (σε αυτές τις περιπτώσεις, με προφανή στόχο, το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος του αναδόχου). Στο Δήμο Μονεμβασίας τον περασμένο Φεβρουάριο τερματίστηκε το καθεστώς αυτό, αφού ευδοκίμησε ο διαγωνισμός του Δήμου και οι μεταφορείς ταξί ανέλαβαν τα δρομολόγια απευθείας απ’ αυτόν, αλλά με αποζημιώσεις ανά δρομολόγιο που, τελικά, αποδείχτηκαν ασύμφορες για τον ιδιοκτήτη/εκμεταλευτή ταξί, αφού δεν κάλυπταν ούτε το λειτουργικό κόστος για την εκτέλεση των δρομολογίων.

Για την μεταφορά του κάθε δρομολογίου που είχε αναταθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας στο ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε., αυτό εισέπραττε ποσό, εκ του οποίου απέδιδε στον φυσικό μεταφορέα, κατά περίπτωση, μεταξύ 30% και 77%, δηλαδή είχε κέρδος για κάθε δρομολόγιο από 23 έως 70% κατά περίπτωση. Μια τέτοια σύμβαση με -πολύ αρνητικό- εντυπωσιακό κέρδος για έναν ιδιώτη, αριθμός που κόβει την ανάσα, είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από τη διαφορά των καταβληθέντων ποσών από το Δημόσιο προς το ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε. και αυτών που αποζημιώνει αυτό (το ΚΤΕΛ) τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες ταξί για την μεταφορά των μαθητών στο ειδικό σχολείο Καραβά Σπάρτης. Ένας ιδιώτης, λόγω της -διαχρονικής- αδυναμίας των αρμοδίων, κέρδιζε -ως ανάδοχος/μεσάζων/διαμεσολαβητής- το απίστευτο ποσό των επτακοσίων περίπου (700,00 €) ευρώ ημερησίως από την μεταφορά μαθητών σε ένα μόνο σχολείο και, επαναλαμβάνουμε επτακόσια ευρώ για μόνο εργάσιμη ημέρα, δηλαδή εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (125.000,00 €) το χρόνο από ένα μόνο σχολείο.

Σε όλη την Πελοπόννησο, λίγο πολύ, η ίδια πρακτική ακολουθείτο χρόνια τώρα, με μια χαρακτηριστική εξαίρεση. Τη μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ (όπου σε αυτή την ομάδα μαθητών, αντικειμενικά, αναγκαστικά, παρουσιάζεται μεγάλος αριθμός μεταφερόμενος μαθητών με ταξί) στα σχολεία της Μεσσηνίας, όπου εκεί οι αρμόδιες Αρχές είχαν διαχωρίσει το διαγωνισμό και αναπτύσσονταν ανταγωνισμός μεταξύ των μεταφορέων και έτσι το έργο κατέληγε στους ιδιοκτήτες ταξί με ευεργετικές εκπτώσεις για το Δημόσιο που έφταναν και στο 50% επί του αρχικού ποσού της διακήρυξης. Αναρωτιόμαστε γιατί στη Λακωνία δεν διαχωριζόταν ο διαγωνισμός της μεταφοράς για τα ταξί, ή τουλάχιστον για τα σχολεία και τους μαθητές ΑΜΕΑ, όταν εμείς με αλλεπάλληλα αιτήματα προς τούτο παρακαλούσαμε τους τότε αρμοδίους με αποτελέσματα οι προσφερόμενες εκπτώσεις και η τελική ανάδειξη αναδόχου (είτε ευδοκιμώντας ο διαγωνισμός είτε με απευθείας ανάθεση) να είναι με αστείες εκπτώσεις 1%,-3%; Γιατί;

Όλα αυτά τα έχουμε γνωστοποιήσει με σχετικά έγγραφά μας προς κάθε κατεύθυνση, είτε από τις οργανώσεις μας είτε από την υπερκείμενη οργάνωση των ταξί της Πελοποννήσου. Δημόσια, αναλυτικά, ξεκάθαρα, έγκαιρα και με πρόταση σαφώς συμφέρουσα για το Δημόσιο έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους ότι αποδεχόμαστε το ποσοστό απομείωσης που ορίζεται στην «5-9-12 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά μαθητών», και προκειμένου να συμβάλλουμε για την περιστολή των δαπανών και για τον εξορθολογισμό στην μεταφορά των μαθητών, προσφέρουμε σε όλα τα δρομολόγια (υπάρχοντα, τροποποιημένα και νέα) μεταφοράς μαθητών με ταξί, και τα οποία όμως θα ανατεθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, απευθείας -χωρίς μεσάζοντες- σε ιδιοκτήτες ταξί, περαιτέρω έκπτωση επί του ποσού για κάθε δρομολόγιο, πέρα από το προβλεπόμενο και επιβληθέν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ποσοστό απομείωσης, τουλάχιστον, + από έξι (6%) έως δέκα 10% επιπλέον.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, που ήδη έχει λήξει η πρώτη σχολική εβδομάδα, οι μαθητές που προβλέπονταν να μετακινούνται με ταξί δεν μεταφέρονται. Τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης υπολειτουργούν και από την αδυναμία μεταφοράς των μαθητών σε όλη την Λακωνία εμφανίζονται οι πρώτες κοινωνικές επιπτώσεις και αντιδράσεις από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αντιδράσεις και πιέσεις που στρέφονται και εναντίον μας, άδικα, αφού εμείς θέλουμε και επιθυμούμε να μεταφέρουμε τους μαθητές, με αξιοπρέπεια και σε ένα πλαίσιο ατομικού συμφέροντος και κέρδους ενταγμένο στο δημόσιο συμφέρον. Με υπευθυνότητα, καρτερικότητα και μην προτάσσοντας, ως κύριο λόγο της μη συμμετοχής μας στη μεταφορά των μαθητών το γεγονός ότι είμαστε απλήρωτοι για τα 4/5!!! των εκτελεσθέντων δρομολογίων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, έως και σήμερα, αναμένανε τις ενέργειες των αρμοδίων, που δυστυχώς, ως φαίνεται, μας έχουν «εγκαταλείψει» στις ορέξεις και τις «απειλές» του ιδιώτη συμβασιούχου που ως μόνο στόχο του έχει την διατήρηση των κερδών του σε μια εποχή απίστευτης οικονομικής και κοινωνικής παρακμής, κλεισίματος καταστημάτων, περικοπών στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Δεδομένου ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός των τυχόν νέων δρομολογίων που μας διαβεβαίωσε ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην «5-9-12 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά μαθητών», θα μας αναθέσει απευθείας, θεωρούμε, είναι δεδομένο και πασιφανές, ότι ήδη έχει προκύψει αδυναμία εκτέλεσης του συνόλου σχεδόν των δρομολογίων με ταξί της υπάρχουσας σύμβασης και θα πρέπει αυτά άμεσα: να χαρακτηριστούν ως μη εκτελεσθέντα από τον συμβασιούχο λόγω ακριβώς της αδυναμίας του να τα εκτελέσει μέχρι και σήμερα και να κληθούμε άμεσα να μεταφέρουμε τους μαθητές με όλες τις προσφερόμενες εκπτώσεις.


Ζ Η Τ Α Μ Ε

Άμεση λήψη Απόφασης – Διαπιστωτική Πράξη για την αδυναμία του συμβασιούχου (ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε.) για την εκτέλεση των όποιων δρομολογίων με ταξί της υπάρχουσας σύμβασης δεν εκτελούνται·

Άμεση διαπραγμάτευση και ανάθεση των δρομολογίων (υφισταμένων, τροποποιημένων και νέων) στους μεταφορείς Ε.Δ.Χ. αυτ/των σύμφωνα με τις προσφερόμενες εκπτώσεις

Άμεση απομάκρυνση των ιδιοκτητών/οδηγών Ε.Ι.Χ. αυτ/των από την μεταφορά μαθητών

Άμεση πραγματοποίηση Σύσκεψης στην Περιφέρεια με εκπροσώπους Σωματείων και ενώσεων μεταφορέων ταξί και από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, κάτι που συνέβη -δύο φορές- και με τους μεταφορείς εκπροσώπους όλων των ΚΤΕΛ Α.Ε.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στο παραπάνω πλαίσιο ψηφίσματος που αναπτύξαμε και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:

Όπως την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. εκπρόσωποι των Διοικητικών μας Συμβουλίων, καθώς και μέλη των Σωματείων / ιδιοκτήτες ταξί, θα μεταβούμε με τα αυτοκίνητά μας στο Διοικητήριο Λακωνίας στη Σπάρτη, και στον προαύλιο χώρο θα αναγνώσουμε το παρόν Ψήφισμα και στη συνέχεια θα το επιδώσουμε στην Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Αμέσως μετά από την επίδοση του Ψηφίσματος στην Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, θα μεταβούμε στην Τρίπολη, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα επιδώσουμε το παρόν Ψήφισμα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και θα ζητήσουμε απ’ αυτόν τις κατεπείγουσες ενέργειές του για την άμεση έναρξη της μεταφοράς των μαθητών με ταξί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην 5-9-12 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην 47/6-9-12 Εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών που τη συνόδευσε.

Ύστερα από την συνάντησή μας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μαζί με εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου ταξί Πελοποννήσου, του Σωματείου ταξί Αρκαδίας και του Συνεταιρισμού Ράδιο Ταξί «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ», θα συναντηθούμε με εκπρόσωπους των Μέσων Ενημέρωσης της Αρκαδίας.


Το παρόν ψήφισμα υπογράφεται


Για το Σωματείο Σπάρτης «Η ΑΠΕΛΛΑ»

Ο πρόεδρος Σωτήρης Ροϊνός


Για το Συνεταιρισμό ταξί Γυθείου

Ο πρόεδρος Δημήτρης Τζανάκος


Για το Σωματείο ταξί Ν. Λακωνίας «Ο ΕΥΡΩΤΑΣ»

Ο πρόεδρος Ιωάννης Μαρτσούκος

Για να αποθηκεύσετε τα έγγραφα στο pc σας πατήστεDownload στο κάτω μέρος των εγγράφων...

http://spartitaxi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...