Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί του νομού Λακωνίας..!

Ψήφισμα διαμαρτυρίας σε Τζανετέα και Τατούλη..!

Ψήφισμα επιδίδουν σήμερα στην αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα
τα Διοικητικά Συμβούλια αλλά και τα μέλη των Σωματείων Ταξί Λακωνίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών.
Εκπροσωπώντας 225 ιδιοκτήτες ταξί, μέλη των ΔΣ των Σωματείων Ταξί του νομού πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Γύθειο το περασμένο Σάββατο και συζήτησαν τη συμμετοχή τους στη μεταφορά των μαθητών, η οποία και φέτος έχει ανατεθεί στις κατά τόπους Περιφέρειες. Παράλληλα, υπογράφηκε και το ψήφισμα που θα αναγνωσθεί σήμερα στις 10 το πρωί στο προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου.
Όπως εδώ και καιρό έχει γνωστοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες ταξί, μέχρι τη λήξασα σχολική χρονιά, η εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών γινόταν κατόπιν συμφωνίας του μοναδικού αναδόχου, δηλαδή του ΚΤΕΛ Λακωνία, με τον ιδιοκτήτη ταξί ή με ενώσεις μεταφορέων ταξί ή και σε αρκετές περιπτώσεις με ιδιοκτήτες ΙΧΕ αυτοκινήτων. Το καθεστώς αυτό τερματίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Δήμο Μονεμβασίας, καθώς ευδοκίμησε ο διαγωνισμός του Δήμου και οι μεταφορείς ανέλαβαν απευθείας τα δρομολόγια. Ωστόσο, οι αποζημιώσεις κρίθηκαν ασύμφορες για τους ιδιοκτήτες ταξί, αφού, όπως οι ίδιοι υποστήριξαν, δεν κάλυπταν ούτε το λειτουργικό κόστος για την εκτέλεση των δρομολογίων.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ταξί, το κέρδος του ΚΤΕΛ Λακωνίας από την μεταφορά των μαθητών, όπως αυτό οριζόταν από τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί με την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ήταν εντυπωσιακά μεγάλο. Ο ανάδοχος του έργου ανέθετε στους ιδιοκτήτες ταξί μέρος των δρομολογίων αποδίδοντας στον φυσικό μεταφορέα ποσοστό από 30% έως και 77% δηλαδή κερδίζοντας μόνο από την ανάθεση 23% έως 70%. Σκανδαλώδης είναι η περίπτωση του Ειδικού Σχολείου Καραβά Σπάρτης, που όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, ο ιδιώτης κέρδιζε σε ημερήσια βάση περίπου 700 ευρώ, δηλαδή 125.000 ευρώ το χρόνο, από ένα μόνο σχολείο της Λακωνίας!
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα, η ίδια πρακτική ακολουθείται σε όλη την Πελοπόννησο εδώ και χρόνια, με μόνη εξαίρεση την μεταφορά μαθητών ΑμεΑ στα σχολεία της Μεσσηνίας. Οι αρμόδιες αρχές διαχώρισαν τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του ανταγωνισμού μεταξύ των μεταφορέων και τις ευεργετικές εκπτώσεις για το Δημόσιο που έφταναν μέχρι και 50%. Ωστόσο, το παράδειγμα της Μεσσηνίας δεν έχει βρει μιμητές στη Λακωνία. Παρά την αποδοχή από την πλευρά των ιδιοκτητών ταξί, του προβλεπόμενου ποσοστού απομείωσης του κέρδους τους και την περαιτέρω έκπτωση 6% έως 10% που προσφέρουν σε κάθε δρομολόγιο, το αίτημα τους για απευθείας ανάθεση των δρομολογίων, χωρίς μεσάζοντες, δεν έχει ακόμα εισακουστεί.
Επαναλαμβάνοντας δε πως παραμένουν απλήρωτοι για τα 4/5 των εκτελεσθέντων δρομολογίων της περσινής χρονιάς, οι λάκωνες ιδιοκτήτες ταξί ζητούν να χαρακτηριστούν ως μη εκτελεσθέντα τα δρομολόγια με ταξί της υπάρχουσας σύμβασης και να κληθούν άμεσα οι ίδιοι να αναλάβουν τη μεταφορά των μαθητών με όλες τις προσφερόμενες εκπτώσεις.
Παράλληλα, αιτούνται την απομάκρυνση των ιδιοκτητών/οδηγών ΕΙΧ από την μεταφορά των μαθητών, καθώς και την άμεση σύγκληση στην Περιφέρεια εκπροσώπων Σωματείων και Ενώσεων μεταφορέων ταξί και από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες για το θέμα της μεταφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά την επίδοση του ψηφίσματος στην αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, οι λάκωνες ιδιοκτήτες ταξί θα μεταβούν στην Τρίπολη, όπου θα αναγνώσουν το ψήφισμά τους και στον περιφερειάρχη Πελ/σου κ. Π. Τατούλη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...