Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι έδρες των ταξί στη Λάρισα..!

Ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου η  δεύτερη φάση διαβούλευσης  της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους ιδιοκτήτες ταξί Π.Ε. Λάρισας και
εκπροσώπους αρμόδιων φορέων  για τον καθορισμό των εδρών ταξί,  βάσει των διατάξεων του άρθρου 83 του Ν. 4070/2012, ώστε να κατατεθεί μια ενιαία, συνολική και ομόφωνη πρόταση που να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης Μεταφορών κι Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας κ. Δέσποινας Παπαδοπούλου, συναντήθηκαν διαδοχικά με εκπροσώπους ταξί των δήμων Τεμπών, Φαρσάλων, Ελασσόνας και Τυρνάβου ώστε να συζητήσουν τον καθορισμό των εδρών στις παραπάνω περιοχές.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι: «Μέσα από το διάλογο με τους εκπροσώπους των ταξί αλλά και των δήμων θα διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε  να υλοποιηθεί ο νόμος και προς όφελος των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί αλλά και γενικότερα όλων των πολιτών.

 Προτεραιότητά  μας είναι να προκύψει το πιο πρόσφορο αποτέλεσμα για τον κλάδο των ταξί ο οποίος βιώνει τις συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της μείωσης των μετακινήσεων».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι: «Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους ιδιοκτήτες των ήδη υφιστάμενων  ταξί, προσπαθεί να διασφαλίσει με τον βέλτιστο τρόπο τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος και ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση των πολιτών στις έδρες που θα δημιουργηθούν. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η πρότασή μας θα βρει ανταπόκριση στην πλειοψηφία όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τον καθορισμό των χωρικών αρμοδιοτήτων (εδρών) των ταξί, το κείμενο των προτάσεων θα τεθεί προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  προκειμένου να εκδοθεί   η σχετική απόφαση για τον καθορισμό των εδρών των ΕΔΧ αυτοκινήτων  εντός των ορίων αρμοδιότητας της  Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.


http://www.larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...