Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ταξιτζήδες των Ψαχνών θα κινηθούν νομικά εναντίον των "πειρατών" ταξί..!

Έχει γραφτεί από Γεώργιος Πρατζί,κος
Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2012

Ένα θέμα το οποίο ανέδειξε πρώτο το messapianews με την βοήθεια των ιδιοκτητών
Ταξί στα Ψαχνά ήταν αυτό της λειτουργίας "μαϊμού" ταξί στην περιοχή μας. Μετά την δημοσίευση αλλά και την επιμονή των ταξιτζήδων αλλά και τα απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία δέχτηκαν μετά την δημοσίευσή του, φαίνεται πως το ζήτημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι ταξιτζήδες της περιοχής μας, εδώ και τέσσερις-πέντε μήνες έχουν επισημάνει αγροτικά αυτοκίνητα και μερικά Ι.Χ. των οποίων οι ιδιοκτήτες διαπράττουν λαθραία μεταφορά επιβατών λειτουργώντας ως παράνομοι ταξιτζήδες και κατ' επέκταση ως "πειρατές" στον συγκεκριμένο χώρο.
Πρόκειται για περιπτώσεις καθαρά ιδιωτών, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, με αυτό τον παράνομο τρόπο, αντλούν παράνομα έσοδα, μεταφέροντας κυρίως από Δ.Δ. του Δήμου μας αλλά και μέσα από την πόλη των Ψαχνών, επιβάτες οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους παρανομούν, χρησιμοποιώντας εν γνώσει τους ιδιωτικά αυτοκίνητα τα οποία "ναυλώνουν" προκειμένου να τους μεταφέρουν. Τα ραντεβού κλείνονται  με κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούν οι "πειρατές", οι οποίοι μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία, χρησιμοποιούν για αυτή τη δουλειά γνωστούς και φίλους έχοντας δημιουργήσει ένα κύκλωμα στην κυριολεξία, το οποίο λημένεται την μεταφορά επιβατών στον Δήμο μας. Μάλιστα πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με τις ίδιες κατηγορίες, έχουν αποκτήσει κανονικότατο πελατολόγιο, το οποίο τους αποφέρει καθημερινά μεροκάματο.
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί των Ψαχνών αυτή η κατάσταση επικρατεί πολλά χρόνια στην περιοχή μας, αλλά το τελευταίο διάστημα και λόγω οικονομικής κρίσης τα παράνομα ταξί και οι ίδιοι οι "πειρατές" φθάνουν σε σημείο που να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν επιβάτες στα κεντρικότερα σημεία των Ψαχνών. Μάλιστα οι ταξιτζήδες δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και πρόσφατα φωτογράφισαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Οι ταξιτζήδες επίσης πέρα από την διαμαρτυρία έχουν ενημερώσει και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου, αλλά μέχρι στιγμής ουδείς έχει κινηθεί παρά τα στοιχεία που υπάρχουν, να επιληφθεί του θέματος.
Την ίδια στιγμή οι ταξιτζήδες βιώνουν την κρίση στο "πετσί" τους μιας και το μεροκάματο σπανίζει τα περισσότερα ταξί είναι αραγμένα στην πιάτσα περιμένοντας πελάτη, ενώ οι ίδιοι πληρώνουν κανονικότατα τους φόρους τους, τις ασφαλιστικές εισφορές τους, τα ασφάλιστρά τους, την ώρα που οι "πειρατές" πράττοντας αισχρή φοροδιαφυγή, στην ουσία κλέβουν το μεροκάματο των ανθρώπων αυτών αλλά και δημόσιο χρήμα από την μη φορολόγησή τους και κανείς δεν μεριμνά ώστε αυτοί οι άνθρωποι να συλληφθούν επ' αυτοφώρω κάτι το οποίο ήταν πολύ εύκολο έως τώρα.
Μάλιστα μετά τις απειλές που δέχτηκαν τηλεφωνικά κάποιοι ταξιτζήδες μετά από τη δημοσίευση του θέματος στο messapianews, συγκέντρωσαν το φωτογραφικό υλικό, που έχουν στην διάθεσή τους, και σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν σκοπεύουν να το καταθέσουν στον αρμόδιο εισαγγελέα και η υπόθεση να πάρει την νομική οδό, προκειμένου να σταματήσουν την παράνομη δράση και να πάψουν να χάνουν καθημερινά το μεροκάματό τους.

http://www.messapianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...