Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ελάχιστες αιτήσεις για άδεια ταξί..!

Αλεξανδρα Κασσιμη

Μόλις 64 αιτήσεις για την απόκτηση νέας ή τη μετατροπή υφιστάμενης άδειας ταξί (Επιβατικό Δημόσιας Χρήσης) σε ειδικής μίσθωσης (7 - 9 θέσεων ταξί) έχουν υποβληθεί στην περιφέρεια
Αττικής μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων. Δυνατότητα υποβολής αίτησης παρέχεται στους ενδιαφερομένους μέχρι και σήμερα, ενώ η κατάρτιση της κατάστασης με τις νέες άδειες θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Με βάση τον μαθηματικό τύπο που ορίζει τον μέγιστο αριθμό κυκλοφορούντων ταξί ανά περιφέρεια (συνυπολογίζονται μόνιμος πληθυσμός, σύνολο διανυκτερεύσεων κ.λπ.) στην έδρα της περιφέρειας Αττικής ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ταξί είναι 11.525, ενώ σήμερα κυκλοφορούν 13.772, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται έκδοση νέων αδειών κλασικών ταξί, παρά μόνο 7 - 9 θέσεων. Σύμφωνα με τον νόμο για την απελευθέρωση του κλάδου, δεν πρόκειται να καταργηθούν υφιστάμενες άδειες. Κατά τη διαδικασία αδειοδότησης οι αιτήσεις για μετατροπή αδειών έχουν προτεραιότητα έναντι αυτών για έκδοση νέας άδειας. Προβλέπεται οι άδειες ειδικής μίσθωσης για την Αττική να είναι 100, εκ των οποίων οι 30 να αφορούν ειδικά διασκευασμένα οχήματα ώστε να μεταφέρουν Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).

Για την απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν, μαζί με την αίτησή τους, να καταθέσουν εγγυητική επιστολή υπέρ του Δημοσίου, ύψους 5.000 ευρώ για κάθε νέα άδεια. Οι κατέχοντες άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί, που επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε άδεια ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ (ειδικής μίσθωσης), αντί εγγυητικής επιστολής υποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδειας του ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί.

Στην περιφέρεια Αττικής υπάγονται και οι ενιαίες έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων που περιλαμβάνουν τους δήμους Κυθήρων, Αίγινας, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Αγκιστρίου, Πόρου και Σπετσών.

http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...