Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Την Παρασκευή οι αλλαγές στο ν/σ για τα ταξί!

Με στόχο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, προχωρά η κατ' άρθρο συζήτηση του πολύπαθου νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί. 

Οι αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί από την ημέρα που παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο, αναμένεται να κατατεθούν από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την Παρασκευή, στο πλαίσιο της δεύτερης ανάγνωσης και θα αφορούν κυρίως το «άνοιγμα» της ειδικής μεταφοράς των 9θέσιων ταξί και τους συντελεστές έκδοσης νέων αδειών.

Το νομοσχέδιο πήρε τη θετική ψήφο επί της αρχής, με τη στήριξη των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ωστόσο, οι ισχυρές πιέσεις για αλλαγές καταγράφηκαν και αναμένεται να φανούν και στην πράξη τη Παρασκευή.
Οι ρυθμίσεις που θα γίνουν αφορούν στις νέες άδειες για όλη την Ελλάδα, στα 9θεσια ταξί και στον τρόπο που θα αντιπροσωπεύονται οι καταναλωτές στις περιφερειακές επιτροπές από τις οποίες θα δίνονται οι άδειες.
Οι πιέσεις που ασκούνται προς τον κ. Βορίδη, είναι να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος της αναλογίας πληθυσμού και ταξί, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καθίσταται απαγορευτική η έκδοση νέων αδειών, τουλάχιστον στην περιφέρεια.

Μείζον ζήτημα έχει προκύψει και με τα 9θεσια ταξί, ειδικής μεταφοράς, τομέας που αφορά άμεσα τους φορείς του τουρισμού, καθώς το υπάρχον νομοσχέδιο προβλέπει σχετικές άδειες μόνο μετά από μετατροπή άδειας ταξί. Η παρέμβαση στη συγκεκριμένη πρόβλεψη θεωρείται σίγουρη.


http://www.euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...