Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από τον έλεγχο του ΕΔΧ αυτοκινήτου από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ

Σε συνεχή αναζήτηση στα θέματα του ταξί ο πρόεδρος του σωματείου της Σπάρτης, ο φίλος μου Σωτήρης Ροϊνός, επισημαίνει την αποσύνδεση στο πολυνομοσχέσιο, της ασφαλιστικής ενημερότητας από τον έλεγχο του ΕΔΧ αυτοκινήτου από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ, σε δημοσίευσή του στο facebook


Sotiris Roinos

Παιδιά ένα πολύ ευχάριστο που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο (η ρύθμιση βρίσκεται στο κεφάλαιο Γ’ άρθρο 118 – εκτός κεφαλαίου ταξί), είναι και η αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από τον έλεγχο του ΕΔΧ αυτοκινήτου από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ. Δίκαιο αίτημα όλων των κλάδων των αυτοκινητιστών, αποκατάσταση μιας αδικίας και ανισότητας, δικαίωση και του Σωματείου μας που είχε στείλει σχετικό αίτημα στα συναρμόδια Υπουργεία.


Το ΆΡΘΡΟ 118:
Η παράγραφος 1 του αρθρ. 53 του ν. 3996/2011 (Α΄ 170) καταργείται και οι παράγραφοι 2 έως και 5 αναριθμούνται αντιστοίχως σε παραγράφους 1 έως και 4.


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
"Με τις διατάξεις του ν. 3996/2011 προβλέπεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλιση των αυτοκινήτων είναι η ύπαρξη δελτίου τεχνικού ελέγχου. Αποτέλεσμα της ρύθμισης αυτής είναι ότι τα αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης που δεν περνούν τεχνικό έλεγχο εξ αιτίας της υποχρέωσης να έχουν βεβαίωση του ΟΑΕΕ-ΤΣΑ να μην καλύπτονται από τις ασφάλειες σε περίπτωση ατυχήματος. Προφανώς η επιβολή της υποχρέωσης αυτής επεβλήθη από τον ασφαλιστικό φορέα ως μέσο είσπραξης των οφειλών που τυχόν έχουν οι ιδιοκτήτες, αφού η ασφαλιστική ενημερότητα ουδεμία σχέση έχει με τον τεχνικό έλεγχο και την οδική ασφάλεια. Αλλά η βεβαίωση του ΟΑΕΕ- ΤΣΑ απαιτείται σε οποιαδήποτε μεταβολή γίνεται στο δημόσιας χρήσης αυτοκίνητο (αποχαρακτηρισμός, αντικατάσταση, σύσταση εταιρείας, αλλαγή κινητήρα κλπ) και επομένως ο έλεγχος της καταβολής ή μη των εισφορών ελέγχεται από τις πράξεις αυτές, με αποτέλεσμα διάταξη αυτή, της οποίας η κατάργηση προτείνεται, να είναι αφ’ ενός περιττή, αφ’ ετέρου επιζήμια για τους τρίτους σε περίπτωση ατυχήματος του στερούμενου ασφαλίσεως φορτηγού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...