Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΟΕΙΑΤΑ..30/03/2012 -Πρακτικό - Έκθεση της Επιτροπής - Οι τελευταίες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για τα ταξί..!

Οι τελευταίες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για τα ταξί
Τελείωσε σήμερα η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά τα ταξί. Από το αρχικό κείμενο που δόθηκε για διαβούλευση δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, τέτοιες που να αλλοιώνουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους την επόμενη εβδομάδα.  Οι αλλαγές αυτές αφορούν τα εξής:

Α) για την Αθήνα η αντιστοιχία Ταξί ανά 1000 κατοίκους είναι 3 άδειες, με δυνατότητα αύξησης από 0,1 έως 0,5 κατόπιν υπόδειξης του οικείου Περιφερειάρχη.


Στη Θεσσαλονίκη είναι 1,8 με δυνατότητα αύξησης από 0,1 έως 0,7 (με παρέμβαση του κ. Λυμπερόπουλου με την οποία είναι σύμφωνη η ΝΔ γίνεται προσπάθεια να μειωθεί στο 0,5)  και στην υπόλοιπη περιφέρεια 1,5 ταξί με δυνατότητα αύξησης από 0,1 έως 0,5.
Β) Με απόφαση του  περιφερειάρχη θα γίνονται συνενώσεις εδρών όπου αυτό απαιτείται εντός του ίδιου Δήμου.
Ο νέος αριθμός των αδειών  θα υπολογίζεται με  βάση τον μόνιμο πληθυσμό της έδρας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή και το σύνολο των διανυκτερεύσεων κατά τα τρία τελευταία χρόνια.

Γ)
 Αυτοκίνητα Ταξί  που έχουν έδρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση 15 ετών αν έχουν κυβισμό μηχανής μέχρι 1950 κυβικά και με τη συμπλήρωση 18 ετών αν έχουν 1950 και πάνω κυβικά εκατοστά.



Τα αυτοκίνητα Ταξί με έδρα την περιφέρεια, αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση 20 ετών ενώ τα Ταξί που έχουν έδρα με πληθυσμό λιγότερο των 3000 κατοίκων αποσύρονται με την συμπλήρωση 24 ετών.
Δ ) Η  δυνατότητα συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού αδειών ΤΑΞΙ, στην Περιφέρεια μειώνεται από 10%  σε 5% και στην Αθήνα από 5% σε 3%.


Ε) Για τα ειδικά οχήματα από 6 έως 9 θέσεων,  θα βγουν 100 άδειες  στην Αθήνα οι 30 θα αφορούν ειδικά διασκευασμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες , στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50 άδειες άρα 15 για ΑΜΕΑ και στην περιφέρεια 10 άδειες ειδικών Ταξί και για τα ΑΜΕΑ τρείς.


Αν αυτές οι άδειες δεν καλυφθούν από τις υπάρχουσες των ιδιοκτητών ταξί τότε αυτές θα χορηγούνται κατά προτεραιότητα σε πολύτεκνους, τρίτεκνους με ανήλικα τέκνα καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν τέκνα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία στην σύγχρονη ιστορία του κλάδου. Ένα σήριαλ που κράτησε 18 ολόκληρους μήνες φτάνει στο τέλος του. Είναι η δικαίωση για τον αγώνα όλων των συναδέλφων αλλά και της διοίκησης της Ομοσπονδίας που αντιμετώπισε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά και πόλεμο ακόμη κι εκ των έσω. Όπως και να έχει τέλος καλό, όλα καλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...