Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα αιτήματα του κλάδου των επαρχιακών ταξί στηρίζει η Δήμαρχος Φαιστού..!


Στο πλευρό των ιδιοκτητών κι οδηγών  επαρχιακών ταξί, βρίσκεται διαρκώς η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.
Με αφορμή την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τα ταξί, η Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή στήριξε τον κλάδο, επιμένοντας πως η απελευθέρωση του επαγγέλματος πρέπει να συνοδεύεται από άρση των γεωγραφικών περιορισμών. Συμπληρωματικά και μετά από διαρκείς συζητήσεις με εκπροσώπους του κλάδου, η κ. Πετρακογιώργη συντάχθηκε με τις λύσεις που πρότεινε ο Σύλλογος των Επαρχιακών Ταξί, ο οποίος ζητά είτε μία ενιαία έδρα για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, είτε δύο έδρες, μία για το Δήμο Ηρακλείου (νοούμενο γεωγραφικά είτε ως Καποδιαστριακό είτε ως Καλλικρατικό, ανάλογα με την επιλογή του υπουργείου) και μία ακόμα, για την υπόλοιπη Περιφέρεια.
Σε σχετική συνάντηση της μάλιστα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαρχιακών Ταξί Ηρακλείου Κρήτης «Ο Μίνωας» κ. Βαγγέλη Παπαστεφανάκη, η Δήμαρχος υπέγραψε το κείμενο Διαμαρτυρίας και Προτάσεων του Συλλόγου, με την επισήμανση πως τάσσεται πάντοτε υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου, η κ. Πετρακογιώργη  για μία ακόμα φορά έδειξε να γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και να κατανοεί το γεγονός πως εφόσον το νομοσχέδιο περάσει, θα σημάνει την καταστροφή πολλών επιχειρηματιών. Η δήμαρχος τόνισε στον πρόεδρο πως συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα του κλάδου, ενώ υποστήριξε πως έχει κάνει ήδη και θα συνεχίσει να κάνει οτιδήποτε είναι εφικτό, προκειμένου να δοθούν λύσεις.
Υπενθυμίζεται πως η Δήμαρχος Φαιστού, συμμετείχε και σε σχετική σύσκεψη το Σάββατο, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Δημάρχων, Βουλευτών, αλλά και εκπροσώπων του κλάδου των ταξί. Και εκεί η Δήμαρχος υπεραμύνθηκε των προτάσεων του κλάδου, επισημαίνοντας πως είναι αναγκαίο να δοθούν οι λύσεις εκείνες που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...