Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αναγνώστης δίνει διευκρινίσεις για τα διόδια και τις ιδιωτικές εταιρίες.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα επιτέλους, γιατί παντού και τα πάντα διαστρεβλώνονται, είτε ηθελημένα, είτε λόγω άγνοιας των "δημοσιογράφων".

Και επειδή υπάρχουν πολλοί "καλοθελητές" που προσπαθούν εδώ και χρόνια να μας παρουσιάσουν τους ιδιώτες και τις ιδιωτικές εταιρίες ως υποκατάστατα των δημοσίων και κρατικών μηχανισμών ελέγχου και επιβολής προστίμων (τρανό παράδειγμα οι εταιρίες των εργολάβων με τα διόδια που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να "επιβάλουν" να "κατάσχουν", να "δεσμεύουν" να "ελέγχουν" και χίλια άλλα δυο πράγματα), και γενικά να μας το παίξουν "αστυνομικοί", "εισαγγελείς", "ελεγκτές", κλπ κλπ, ξεκαθαρίζεται άπαξ και δια παντός ότι:

Μια ιδιωτική εταιρία: 

1) Δεν μπορεί να "απειλήσει" κανέναν και τίποτα για οποιοδήποτε "πρόστιμο", ή όπως αλλιώς το ονομάζουν οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες της εταιρίας. 
Πρόστιμα επιβάλλουν μόνο οι δημόσιες διωκτικές αρχές και οι ένστολοι κρατικοί υπάλληλοι. 
Αν νιώσει κάποιος πολίτης ότι μια ιδιωτική (ένας ιδιώτης) τον απειλεί, καλεί τον εισαγγελέα υπηρεσίας και οι εκπρόσωποι της ιδιωτικής εταιρίας οδηγούνται στο αυτοφόρω για παράβαση ΠΚ και Συντάγματος, καθώς και για αντιποίηση δημόσιας αρχής.

2) Μια ιδιωτική εταιρία δεν μπορεί να "κατάσχει" οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο ενός πολίτη. 
Δεν έχει από το νόμο τέτοια δικαιοδοσία (αλλοίμονο να είχαν οι ιδιώτες τέτοια δύναμη) και όποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο, απλά προπαγανδίζουν τα προαναφερόμενα, περί τρόπου λειτουργίας αυτών των ιδιωτικών εταιριών στη μπανανία που ονομάζεται Ελλάδα.

3) Μια ιδιωτική εταιρία (ένας ιδιώτης) δεν μπορεί να "δεσμεύσει" τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν έχει τέτοια δυνατότητα εκ του νόμου και φυσικά δεν είναι στις αρμοδιοτητες της, ούτε είναι η δουλειά της, να "ερμηνεύει" ή να "παρερμηνεύει" νόμους, διατάξεις κλπ. 
Η δουλειά της είναι να συμμορφώνεται πλήρως με τους νόμους, τις διατάξεις και τους κανονισμούς, και όπου δεν το κάνει, απλά οι υπαίτιοι οδηγούνται φυλακή!

Γενικά: 

1) Μη ψαρώνετε με τη κλασική προπαγάνδα και διαστρέβλωση των νόμων και των διατάξεων, έτσι όπως παρουσιάζονται απο το εγχώριο (και σε συνεργασία με τους πολιτικούς), εργολαβικό - τραπεζικό - εκδοτικό κύκλωμα. 
Διαδίδουν δήθεν ότι ένας ιδιώτης μπορεί να επιβάλει πρόστιμα, να κάνει ελέγχους, να δεσμεύει λογαριασμούς κλπ, μόνο και μόνο για να ψαρώνουν και να φοβούνται οι Έλληνες που είναι πλήρως άσχετοι με την υφιστάμενη νομοθεσία και τα δικαιώματά τους, και τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης με τους νόμους των ιδιωτικών εταιριών.

2) Μη σας μπερδεύει αυτή η (από μέρους των ιδιωτικών εταιριών) προσπάθεια ταυτοποίησης ή/και υποκατάστασης των κρατικών μηχανισμών ελέγχου από τους ίδιους και τους ιδιωτικούς τους υπαλλήλους. 
Όπως γράψαμε και πιο πάνω, ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν είναι τίποτα! Ούτε εισαγγελέας είναι, ούτε αστυνομικός, ούτε το ΣΔΟΕ, ούτε και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν για να τσεπώσουν τα διόδια.

Κατά τα άλλα, υπάρχει η αστυνομία και οι κατά τόπους εισαγγελείς, στους οποίους υποχρεούμαστε να αναφέρουμε και να καταγγέλουμε κάθε περιστατικό ανομίας, αυθαιρεσίας, και παράβασης νόμων και Συντάγματος, για να οδηγούνται οι παραβάτες (ιδιωτικές εταιρίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι αυτών) πίσω απο τα σίδερα.

 Αναγνώστης                                        http://tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...