Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΑΡΘΡΟ Του Θύμιου Λυμπερόπουλου: Χίλιες φορές Κούγκι παρά δούλοι (σας)..!

Δεν ξέρω τι είναι πιο επώδυνο και πιο βλαβερό για τις ανθρώπινες κοινωνίες; Η παρασιτική οικονομία ή η ωραιοποίηση αρρωστημένων ιδεολογημάτων;
Η φασιστοποίηση της οικονομίας ή η πλύση εγκεφάλου της ανθρώπινης σκέψης; 

Οι παγκοσμιοποιημένες αγορές ή τα πολιτικά πιόνια που χρησιμοποιούνται για να τις διαμορφώσουν;
Προσπάθησα να βρω κάτι από αυτά, που να μην ανταποκρίνετε στην σημερινή πολιτική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και της νεοφιλελεύθερης ηγεσίας της. 


Ανεκτικοί στην παρασιτική οικονομία, όπως ταιριάζει σε κάθε ηγεσία που καθοδηγείται από τις επιταγές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, επιδιώκει την καρτελοποίηση της αγοράς και των υπηρεσιών και προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη, ότι είναι ασφαλέστερο για τον άνθρωπο να εξασφαλίσει ένα « βουλγαρικό μισθό» παρά να διεκδικήσει την δικαίωση της εργασίας του και την αξιοπρέπεια του.

Η στήριξη στην Uber και στην Beat δεν είναι τίποτα περισσότερο από επίκυψη και κατάθεση διαπιστευτηρίων αποδοχής και συνεργασίας στον οικονομικό αυταρχισμό των πολυεθνικών. Αυτών που « ανακάλυψαν» την διεθνοποίηση των αγορών, όχι για να κάνουν καλύτερη την ανθρωπότητα, όχι για να ενώσουν τον κόσμο, αλλά για να πλουτίσουν εις βάρους του. Ποσώς  τους ενδιαφέρει πόσοι αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την οικονομική ασφυξία, ποσώς τους ενδιαφέρει πόσοι έχασαν τη δουλειά τους και έγιναν επαίτες, πόσοι ακόμα θα αντέξουν. Σημασία έχει το χρήμα. Ο πλούτος. Η δική τους δύναμη αντλείται από την δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων.

Πίσω από το πλατύ χαμόγελο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα θορυβώδη διαγγέλματα του Άδωνι, το νωχελικό βλέμμα του Χατζηδάκη και την σιγή όποιας δημοκρατικής φύσης έχει απομείνει ακόμα στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχει μόνο δυστυχία για την ελληνική κοινωνία. Δεν λέω ότι αυτό επιδιώκουν, δεν λέω ότι θέλουν για κάποιο λόγο να μας τιμωρήσουν. Δεν τους κατηγορώ για εμπάθεια ή μίσος προς τον ελληνικό λαό.

Τους κατηγορώ ευθέως για τις πολιτικές και ιδεολογικές τους θέσεις. Αυτές που δοκιμάστηκαν, πρώτα από τον Γεώργιο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, αργότερα από την κυβέρνηση Παπαδήμα και μετά από την κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία συμμετείχε όλη η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές οι πολιτικές, αυτές οι ιδεολογικές προτιμήσεις (παγκοσμιοποιημένη οικονομία, καρτελοποίηση αγορών, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ανεργία) έφεραν την Ελλάδα στο δρόμο της επαιτείας και στου διασυρμού. Δικό τους όπλο είναι τα μνημόνια, δική τους επιλογή η διεθνή επιτήρηση, δικό τους έργο η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Για συγνώμη ούτε λόγος. Για παραδοχή λαθών, θα αστειεύεστε. Για κριτική στην κυβέρνηση που προσπαθεί – με όσα μέσα διαθέτει και είναι πολύ λίγα επειδή και γι αυτό φροντίσατε – να διορθώσει λάθη και να αποκαταστήσει αδικίες, είστε πάντα διαθέσιμοι και εφευρετικοί. Και ζητάτε από μας τους απλούς πολίτες να σας στηρίξουμε και να σας ακολουθήσουμε. Αλλά για πού; Να μας γυρίσετε πίσω στην αρχή των μνημονίων σας; Στην αρχή της δυστυχίας μας.  

Να σας στηρίξουμε για να μας παραδώσετε βορά στις ορέξεις της Uber , της Beat και της κάθε πολυεθνικής; Να σας στηρίξουμε για να υπογράψουμε την επαγγελματική μας καταδίκη; Να σας ακολουθήσουμε στη σκακιέρα της καρτελοποίησης και των ιδιωτικών μονοπωλίωνπαριστάνοντας τα πιόνια που θα κουνάνε τα αφεντικά μας, τα αφεντικά σας, τα αφεντικά του κόσμου;

Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, ο δρόμος που έχετε πάρει είναι δουλοπρεπής. Η ελληνική κοινωνία  τον περπάτησε και τον ξέρει. Θα προτιμήσει να θυσιαστεί όπως στο Κούγκι, όπως στο Μεσολόγγι, όπως στο Μανιάκι, αλλά αυτόν τον δρόμο δεν θα τον ξαναδιαβεί.
Πόσο μάλλον μαζί σας …


ΥΓ:  Παρά τις παρεμβάσεις σας, το νομοσχέδιο για τις εφαρμογές και τα ταξί θα ψηφιστεί. Μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα…

ΠΗΓΗ: http://www.satataxi.gr

1 σχόλιο:

  1. Μην μας το παιζεις και ΣΥΡΙΖΑ τωρα.
    Θα θελα πολυ να ξερω αν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ σε
    εμπιστευονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε την άποψή σου...