Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΦΩΤΟ: Μαθήματα αυτοάμυνας σε οδηγούς ταξί στα Χανιά..!

 Με τεχνικές αυτοάμυνας “θωρακίζονται” οι οδηγοί ταξί των Χανίων έπειτα από τα τελευταία ανησυχητικά περιστατικά μ
ε θύματα επαγγελματίες οδηγούς. Τα σεμινάρια που παραδίδονται από

διαπιστευμένο εκπαιδευτή, οργανώθηκαν μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στην Κηφισιά και την Καστοριά που έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους οδηγούς ταξί.
Πάντως, αν και στα Χανιά τα μαθήματα αυτοάμυνας γίνονται για πρώτη φορά, τόσο στην Αθήνα όσο και το εξωτερικό αποτελούν καθιερωμένη πρακτική.
«Κάνουμε κάποια μαθήματα αυτοάμυνας τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν σε περίπτωση που δεχθούμε κάποια επίθεση», εξήγησε ο πρόεδρος του ραδιοταξί “Ερμής” Αντώνης Παπαδάκης που τον συναντήσαμε εν ώρα μαθήματος επί της οδού Μουρνιών.


«Οι επιθέσεις στην Αθήνα έγιναν η αφορμή και δραστηριοποιηθήκαμε για να οργανώσουμε τα σεμινάρια, αρχικά με λίγα άτομα και ενδεχομένως στην πορεία να ακολουθήσουν κι άλλα», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά άλλα μέτρα προστασίας, όπως η τοποθέτηση διαχωριστικών ανάμεσα στους οδηγούς και τους πελάτες, ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι η υποδομή των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. «Στην Αγγλία είναι άλλου τύπου τα ταξί. Εδώ δεν μπορεί να γίνει. Από εκεί και πέρα έχουμε GPS και ασυρμάτους και ενδεχομένως να τοποθετήσουμε κάποια κουμπιά ασφαλείας που να ειδοποιούν τα άλλα ταξί αν βρεθούμε σε ανάγκη», σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.


Τα “δύσκολα” περιστατικά δεν λείπουν ούτε στα Χανιά όπως αναφέρει. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Κρήτη είναι νησί λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους ληστές.
Η εκπαίδευση που λαμβάνουν οι οδηγοί έχει να κάνει με άμυνα με χέρια, ενάντια σε οπλισμένο άτομο και σε όχημα που βρίσκεται σταματημένο ή σε κίνηση.
Ο εξουσιοδοτημένος εκπαιδευτής “Krav Maga” Γιώργος Σειστάκης έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια σε πολίτες, προσωπικό ασφαλείας, λιμενικούς, γυναίκες και παιδιά.


Όπως υπογράμμισε τα σεμινάρια αυτοάμυνας είναι διαδεδομένα στο εξωτερικό αλλά και στην Αθήνα όπου παρουσιάζονται συχνά επικίνδυνα περιστατικά σε επαγγελματίες οδηγούς. «Στα σεμινάρια δείχνουμε κάποιες τεχνικές που μπορούν να τους βοηθήσουν σε περίπτωση που οι οδηγοί δεχθούν κάποια επίθεση μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο», σημείωσε και πρόσθεσε πως στην Αθήνα οργανώνονται συστηματικά σεμινάρια, 2-3 φορές τον χρόνο, ειδικά για οδηγούς.

ΠΗΓΗ: http://www.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...