Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Στα «τάρταρα» ο τζίρος των οδηγών ταξί – «Κάποιοι κινδυνεύουν να πάνε φυλακή από τα χρέη»! Αποκαλυπτικά στοιχεία για την Πάτρα..!

Του Αλέξανδρου Κογκόλη
Κατά 70% έχει μειωθεί ο τζίρος των οδηγών ταξί, στην Πάτρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο
του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, Παναγιώτη Σκέντζο, ο οποίος μίλησε στο Patranews.gr.

Τα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης αποτυπώνονται ανάγλυφα και στον συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος «στενάζει», όχι μόνο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και σε όλη τη χώρα.

«Τα κέρδη μας από τις εισπράξεις είναι λιγότερα από τα έξοδα. Κάποιοι συνάδελφοι οφείλουν στην εφορία, αλλά και στα Ασφαλιστικά ταμεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν περιπτώσεις οφειλής στις 40.000 ευρώ!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σκέντζος.

«Κάποιοι κινδυνεύουν να πάνε φυλακή ή να τους κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία, αν εφαρμοστεί το μέτρο της προσωποκράτησης για οφειλές, το οποίο προς το παρόν έχει ανασταλεί», προσθέτει ο πρόεδρος του σωματείου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως βάση νόμου, δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης ταξί να σταματήσει τη λειτουργία του για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να πληρώνει τις εισφορές του στο ταμείο, προκειμένου να ανακουφιστεί με αυτόν τον τρόπο, έστω και λίγο οικονομικά.

Με το υπάρχον καθεστώς, μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο για ένα μόνο εξάμηνο, αλλά να καταβάλει κανονικά τις εισφορές στο ασφαλιστικό του ταμείο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σκέντζος, χθες υπήρξε σχετική συνάντηση με την Υφυπουργό Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στην Αθήνα, η οποία απάντησε θετικά επί της αρχής στην πρόταση των ιδιοκτητών ταξί για: αναστολή λειτουργίας του οχήματος για όποιον επιζητεί οικονομική «ανάσα», για τρία χρόνια, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να καταβάλει εισφορές.

Τέλος, όπως σημειώνει ο κ. Σκέντζος, η άδειες ταξί έχουν πλέον καταβαραθρωθεί, ενώ η ζήτησή τους έχει πιάσει «πάτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...