Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

«Μας κοροϊδεύουν οι Αμερικανικές αρχές;»..!

Για «κοροϊδία» σε βάρος τους από τις Αμερικανικές αρχές μιλούν οι ιδιοκτήτες των ταξί που υπέστησαν ζημιές από την κλοπή
και τα ατυχήματα που προκάλεσε στρατιωτικός των ΗΠΑ στα Χανιά. Το πρωί της Παρασκευής μέσω των δικηγόρων τους οι ιδιοκτήτες των ταξί ενημερώθηκαν από τις Αμερικανικές αρχές ότι αν θέλουν άμεσα αποζημίωση μέχρι 10.000-20.000 δολάρια θα πρέπει να προσκομίσουν τις αποδείξεις επισκευής ή αγοράς νέου αυτοκινήτου (κάτι πρακτικά αδύνατο) είτε να αναμένουν για 9-10 μήνες αν ζητάνε περισσότερα χρήματα προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα τους από την Ουάσιγκτον!

«Οι αμερικανικές αρχές, από την πρεσβείας τους, ενημέρωσαν το πρωί της Παρασκευής τους δικηγόρους μας. Μας είπαν ότι για να δοθεί κάποια αποζημίωση μέσω «Τρούμαν» θα πρέπει τα ποσά που διεκδικούμε να είναι κάτω των 20.000 δολαρίων ή καλύτερα των 10.000 δολαρίων και εφόσον έχουμε τα νόμιμα έγγραφα και αποδείξεις της επισκευής ή της αγοράς οχήματος. Εμείς αυτό που είμαστε είναι ότι μας κοροϊδεύετε. Είναι δυνατόν μέσα τρεις ημέρες να έχουμε αυτές τις αποδείξεις; Μπορώ να προσκομίσω έγγραφα από το σωματείο μας για τα μεροκάματα που χάνουμε για όσο διάστημα δεν δουλέψουμε, μπορώ να προσκομίσω από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτου κάποια εκτίμηση για το κόστος αγοράς νέου αυτοκινήτου αλλά αποδείξεις αγοράς πως θα βρω;» δηλώνει απογοητευμένος στα «Χ.Ν.» ο κ. Νίκος Χειλουδάκης, ιδιοκτήτης του ταξί που κλάπηκε και καταστράφηκα ολοκληρωτικά από τον στρατιωτικό.
Η ενημέρωση που είχαν από τις αμερικανικές αρχές οι ιδιοκτήτες ταξί ήταν πως αν κόστος των ζημιών είναι πάνω από 50.000 δολάρια το αίτημα θα πάει στη Νάπολη της Ιταλίας όπου βρίσκεται το στρατηγείο των ΗΠΑ, αν τα χρήματα είναι παραπάνω θα πρέπει να δοθεί έγκριση από την Ουάσιγκτον κάτι που σημαίνει καθυστέρηση 9 και 10 μήνες! «Μας ζητάνε συγνώμη αν η δικηγόρος του «Τρούμαν» άφησε να εννοηθεί κάτι άλλο. Όμως αυτή τη στιγμή εγώ έχω ένα αμάξι που έχει μετατραπεί σε μάζα από σίδερα, οι τράπεζες λόγω κρίσης δεν δίνουν δάνεια, χρήματα για να αγοράσω αυτοκίνητα άμεσα δεν έχω αλλά και οι ημερομηνίες παράδοσης είναι 2-3 μήνες. Σε αυτό το διάστημα δεν θα έχω «Ζ» για να αποδώσω τα μεροκάματα ή τις εισπράξεις. Πως θα τους δώσω αποδείξεις;» τονίζει ο κ. Χειλουδάκης.
Οι ιδιοκτήτες ζητούν τη στήριξη των τοπικών φορέων προκειμένου να αποζημιωθούν καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι καταστροφική για τους ίδιους.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Εντωμεταξύ υπόμνημα προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, προκειμένου να παρέμβει προς τις αρμόδιες Αμερικάνικες Αρχές προκειμένου να δοθεί άμεσα μία λύση και να αποζημιωθούν ζητούν οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, το συντομότερο δυνατόν.
Στο υπόμνημα τους προς τον αντιπεριφερειάρχη κ. Απ. Βουλγαράκη οι ιδιοκτήτες-οδηγοί των ταξί αναφέρουν:
«Όλοι εμείς είμαστε οι εμπλεκόμενοι και παθόντες του περιστατικού που όπως γνωρίζετε έλαβε χώρα στα Χανιά την 22-06-2016 με τον Αμερικανό Υπήκοο Στρατιωτικό του Ναυτικού των Η.Π.Α.
Αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς και των ενεργειών του εν λόγω ατόμου είναι να έχουμε υποστεί όλοι εμείς σοβαρότατες ζημίες και μάλιστα σε μία περίοδο που το επάγγελμά μας λόγω του τουρισμού έχει μεγάλη κίνηση. Σημειωτέον δε, ότι σε κάθε ένα από τα τρία εμπλεκόμενα οχήματα (ταξί) εργάζονται δύο βάρδιες και ουσιαστικά συντηρούνται από κάθε όχημα δύο οικογένειες.
Με το παρόν υπόμνημα που σας καταθέτουμε θα θέλαμε μέσω υμών να διαμαρτυρηθούμε έντονα τόσο στην Διοίκηση του Αεροπλανοφόρου Τρούμαν, όσο και στην Διοίκηση της Αμερικάνικης Βάσης της Σούδας, σε ό,τι αφορά την αποζημίωσή μας από τις Αμερικάνικες Αρχές.
Ειδικότερα δε, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από τα αρμόδια και εντεταλμένα πρόσωπα του Αεροπλανοφόρου ότι η αποκατάσταση των ζημιών μας θα είναι άμεση, σε σημερινή επικοινωνία που είχε ο ένας εκ των Πληρεξουσίων Δικηγόρων μας με τους Αμερικανούς Δικηγόρους που εκπροσωπούν στην Ελλάδα το πλοίο και την Αμερικάνικη Βάση, μας πρότειναν δύο επιεικώς απαράδεκτες επιλογές προκειμένου να καταβάλουν τις αποζημιώσεις. 

Ουσιαστικά δηλαδή μας πρότειναν αν θέλουμε άμεσα αποζημίωση μέχρι το ποσό των 20.000 δολαρίων ότι θα πρέπει να προσκομίσουμε αυθημερόν (!) τις σχετικές αποδείξεις (κάτι πρακτικά αδύνατο), ειδάλλως αν οι απαιτήσεις μας είναι μεγαλύτερες και όταν θα συγκεντρώσουμε μετά από κάποιες ημέρες τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα, θα πρέπει να καταθέσουμε τα αιτήματά μας στην Αμερικάνικη Βάση και να αναμένουμε για αρκετούς μήνες προκειμένου να εξεταστούν στην Νάπολη της Ιταλίας και στην Ουάσιγκτον!
 

Κατόπιν όλων αυτών μέσω υμών εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία, δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουμε από τις Αμερικανικές Αρχές, οι οποίες δεν συμμερίζονται στο ελάχιστο την τραγική κατάσταση και την απόγνωση στην οποία έχουμε περιέλθει από την καταστροφή που μας προκάλεσε ο υπήκοος τους και σας ζητάμε να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια και παρέμβαση προς τις αρμόδιες Αμερικάνικες Αρχές προκειμένου να δοθεί άμεσα μία λύση και να αποζημιωθούμε το συντομότερο δυνατόν.
Με εκτίμηση,
1) Νικόλαος Χειλουδάκης
2) Βασίλειος Σκυλουράκης.
3) Ρούσσος – Μιχαήλ Παλιουδάκης.
4) Γεώργιος Μπικάκης».


ΠΗΓΗ: http://www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...