Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α...!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr

Φ018/Β1/11 Πάτρα  31/05/2016
Αρ. πρωτοκ:  177/2016

Συνεδρίασε την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α., όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης συμπεριλαμβάνονταν και οι τρέχουσες οικονομικές & πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού (08/05) και του πολυνομοσχεδίου (φορολογικό-22/05)
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν τα παρακάτω:
Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων να καταστρέφουν την ελληνική οικονομία, ψήφισε το νέο ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό νόμο. Αυτά αποτελούν συνέχεια της πεπατημένης οδού των κυβερνήσεων να επιβάλλουν μνημονιακά, αντιαναπτυξιακά μέτρα, δίνοντας την χαριστική βολή στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμπορους, που δεν μπορούν να επωμιστούν άλλα πρόσθετα φορολογικά βάρη καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ήδη βεβαρημένες υποχρεώσεις τους.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν οδηγούν σε μείωση των συντάξεων, συρρίκνωση των εισοδημάτων, καθώς η υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολόγησης από άμεσους και έμμεσους φόρους (αύξηση ΦΠΑ 24%, ειδικός φόρος κατανάλωσης, μείωση αφορολόγητου ορίου, αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης) είναι υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά. 

Οδηγούν σε μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις, που λειτουργήσουν προσθετικά, με αποτέλεσμα να εντείνουν περισσότερο την φτωχοποίηση της χώρας και των πολιτών της, να δημιουργείται μεγαλύτερη ανεργία και να μπαίνουν καθημερινά ακόμη περισσότερα λουκέτα στις επιχειρήσεις, θέτοντας ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, ενώ δεν θα επιφέρουν τα αναμενόμενα χρήματα στα δημόσια ταμεία. 

Οι συγκεκριμένοι νόμοι για ασφαλιστικό και φορολογικό, με τα μέτρα που επιφέρουν είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να πετύχουν τους στόχους του πλεονάσματος 3,5% για το 2018 και δυστυχώς αυτό σημαίνει πως θα ενεργοποιηθούν μηχανισμοί για νέα μέτρα (κόφτης). Δυστυχώς βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο και  η ελληνική οικονομία και οι πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούν ν’ αντέξουν άλλα βάρη. 

Για το Δ.Σ.
         Ο                                                               Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ                      Δημήτρης ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...