Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ηλεία: Εξομάλυνεται το σύστημα μεταφοράς των μαθητών..!

Καθησυχασμένοι έφυγαν οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Βαρβάσαινας μετά την επίσκεψή
τους σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Ηλείας σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Και ίσως για πρώτη φορά αποσαφηνίστηκε πλήρως το πως θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά το σύστημα και ποιο είναι το νέο στοιχείο που το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως «εργαλείο» για τον καλύτερο και ορθολογικό σχεδιασμό των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης και αντικείμενο πολλών συσκέψεων εδώ και μήνες. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Διευθύντρια Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας Βασιλική Καρακίτσου που έχει και την ευθύνη της διαδικασίας μας εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με τη μεταφορά των μαθητών για τη νέα σεζόν.
Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία, που οδήγησαν στην απόρριψη της από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οδήγησαν στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καταγραφή των μαθητών και τον συνδυασμό των δρομολογίων που μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.
Το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει απόλυτα στον «αυτόματο» αλλά όπου απαιτείται μπορεί να γίνει παρέμβαση και κυρίως για τις περιπτώσεις που μαθητές θα τίθεντο εκτός μεταφοράς. Μάλιστα για το σκοπό αυτό και μετά από σύσκεψη που προηγήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, το σύστημα στην Ηλεία θα ανοίξει ξανά για μια εβδομάδα, ώστε οι διευθυντές των σχολείων να τεκμηριώσουν τις αιτήσεις των μαθητών που αντιμετώπισαν ζητήματα και τέθηκαν εκτός διαδικασίας.
Αυτή η παρέμβαση αναμένεται να εξομαλύνει τη διαδικασία και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η μεταφορά των μαθητών. Οι αλλαγές που αναμένεται να υπάρξουν είναι στον αριθμό των δρομολογίων, τα οποία θα μειωθούν αλλά θα αυξηθεί η πληρότητα τους, επιτυγχάνοντας έτσι την εξοικονόμηση κονδυλίων με την παράλληλη κάλυψη των μαθητών.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοβαρβάσαινας Γιώργος Φελερής που χθες μαζί με γονείς μετέβη στην Π.Ε. Ηλείας, μετά την συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες αναφέρθηκε στην ανησυχία που προκλήθηκε και τόνισε πως έλαβαν διαβεβαιώσεις για την ασφαλή και ομαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Έτσι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τα παιδιά, όπως αναφέρθηκε χθες μετά τις διαμαρτυρίες των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...