Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Nissan: Στους δρόμους της Μαδρίτης 110 ηλεκτρικά ταξί Leaf..!

του Γιώργου Ψαρρά
Στην ισπανική πρωτεύουσα θα κυκλοφορήσουν 110 ηλεκτρικά ταξί Leaf,
έπειτα από τη συμφωνία που υπέγραψε η Nissan με την La Ciudad del Taxi. H σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διεξαγωγής του Σαλονιού της Μαδρίτης.
Η Μαδρίτη λοιπόν θα έχει το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών ταξί, ενώ το Άμστερνταμ διαθέτει 100 Leaf και e-NV200 και η Βουδαπέστη 65 Leaf. H Nissan σε παγκόσμιο επίπεδο έχει πουλήσει πάνω από 220.000 Leaf. Το νέο Leaf διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία 30 kWh προσφέροντας αυτονομία 250 χλμ. μόνο με μια φόρτιση, ενώ έχει μηδενικούς ρύπους.
Η ατμοσφαιρική μόλυνση φαίνεται πως έχει επαγρυπνήσει επιτέλους τις χώρες της Ευρώπης. Η ιαπωνική εταιρία έχει πουλήσει σχεδόν 800 ηλεκτρικά Leaf και e-NV200 σε ιδιοκτήτες ταξί και αρμόδιους φορείς στην Ευρώπη, ενώ οι μεγαλύτερες αγορές της είναι η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.
Η περιφέρεια της Μαδρίτης αναμένεται τον Ιούνιο να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα επιχορήγησης για την ηλεκτρική κινητικότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει και τους οδηγούς ταξί, ενώ προετοιμάζει την εγκατάσταση υποδομών φόρτισης στην πόλη. Παράλληλα η ισπανική κυβέρνηση θα διαθέσει το πόσο των δύο εκατομμύριων ευρώ για την επίτευξη της απόλυτης ηλεκτροκίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...