Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Παπαηλιού: Νέο αυξημένο όριο ηλικίας των ήδη κυκλοφορούντων ταξί..!

Ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού για το αίτημα για νέο αυξημένο όριο ηλικίας των ήδη κυκλοφορούντων  ταξί

Είναι γνωστό, ότι υφίσταται υποχρέωση  αντικατάστασης των ΔΧΕ  αυτοκινήτων (ταξί) που έχουν συμπληρώσει 15 ετία (μέχρι 1950 cc) και 18 ετία (άνω των 1950 cc) σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 20 ετία σε λοιπές έδρες και 24 ετία σε έδρες κάτω των 3000 κατοίκων.    
Λόγω της δεινής οικονομικής θέσης του κλάδου των επαγγελματιών (ιδιοκτητών και οδηγών) ταξί, εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης (περιορισμός κίνησης κεφαλαίων, μείωση μέχρις εξαφάνισης  μεταφορικού έργου, οφειλές στον ΟΑΕΕ κτλ), αλλά και της υποχρέωσης προσκόμισης βεβαίωσης του ΟΑΕΕ για πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη από κάθε είδους οφειλές, προκειμένου να εκδοθεί άδεια για νέο ΔΧΕ αυτοκίνητο (ταξί), το αίτημα για  νέο αυξημένο όριο ηλικίας των ταξί που βρίσκονται σε κυκλοφορία είναι εύλογο και απολύτως δίκαιο, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ και είναι ασφαλή για το επιβατικό κοινό. Είναι προφανές, ότι, σε αντίθετη περίπτωση, η επιβίωση των επαγγελματιών (ιδιοκτητών και οδηγών) ταξί και των οικογενειών τους  θα τεθεί σε κίνδυνο.       
Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού  υπέβαλε σχετικό υπόμνημα στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο Υπουργός  Χρήστος Σπίρτζης απάντησε, ότι το αίτημα εξετάζεται θετικά, προκειμένου να  υπάρξει νέο αυξημένο όριο ηλικίας των ήδη κυκλοφορούντων ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...