Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ταξί χωρίς οδηγό από την GM..!

Η GM επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια στην δημιουργία της εταιρείας car sharing Lyft, και στη
συνέχεια άλλο ένα δις δολάρια για να αποκτήσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από την CruiseAutomation. Ο τελικός σκοπός είναι να προσφέρει υπηρεσίες ταξί χωρίς οδηγό. Και από ότι φαίνεται η υπηρεσία αυτή μάλλον θα αρχίσει να διατίθεται από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε σε μία συνέντευξη στην Wall Street Journal ο Taggart Matthiesen, μέσα στη χρονιά η GM και η Lyft θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν έναν στόλο Chevrolet Bolt EV σε μία πόλη, που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Το σημαντικό είναι ότι πολίτες θα μπορούν να δοκιμάσουν μια βόλτα με το ταξί χωρίς οδηγό.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο πελάτης θα χρησιμοποιεί το application της Lyft για να διαλέξει αν θέλει να χρησιμοποιήσει ένα ταξί χωρίς οδηγό. Καθ’ οδόν, ο επιβάτης θα μπορεί να ζητήσει βοήθεια για οποιοδήποτε ζήτημα από την GM OnStar. Και μόλις φτάσει στον προορισμό, ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει αν θέλει να κρατήσει το αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιήσει αργότερα ή όχι.

Ο Matthiesen εξήγησε ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες ακόμη να ρυθμιστούν, κυρίως θέματα νομοθετικά και ζητήματα που αφορούν στην ασφάλιση. Σε ότι αφορά την αυτόνομη οδήγηση, η GM και οι συνεργάτες της έχουν να ανταγωνιστούν αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και κολοσσούς της τεχνολογίας όπως η Google και η Apple.


ΠΗΓΗ: http://hleianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...