Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Οδηγός ταξί στην Κομοτηνή βρήκε πορτοφόλι με 420 ευρώ και το παρέδωσε δίχως δεύτερη σκέψη..!

Το πορτοφόλι με τα 420 ευρώ και τα βιβλιάρια τραπεζών, βρέθηκε τυχαία στα χέρια του οδηγού ταξί – μέλους του
σωματείου ραδιοταξί Κομοτηνής Κώστα Παγώνη και παραδόθηκε αμέσως στον ιδιοκτήτη του.

 Τι κι αν το μεροκάματο είναι μειωμένο, τι κι αν περιμένει με τις ώρες στην πιάτσα για την επόμενη κούρσα, όταν εκείνο το πορτοφόλι βρέθηκε στα χέρια του, η σκέψη να κρατήσει τα χρήματα που εμπεριείχε αυτό, δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό του. 

Η περίπτωση του οδηγού ταξί – μέλους του σωματείου ραδιοταξί Κομοτηνής Κώστα Παγώνη, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δίπλα μας ζουν ακόμα ωραίοι άνθρωποι, με ήθος και ανθρωπιά, που δε θα ξεχάσουν την αξιοπρέπειά τους για μερικά ακόμα ευρώ, ακόμα και αν τα έχουν ανάγκη.  

Θελήσαμε να τον προσεγγίσουμε, να του μιλήσουμε, αλλά εκείνος επέμενε να μιλάει για όλους τους συναδέλφους του στα ραδιοταξί, να μας λέει ότι όλοι οι οδηγοί στα ραδιοταξί πάντα επιστρέφουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα που θα χάσει κάποιος πελάτης. «Σαν ραδιοταξί η φιλοσοφία μας και το πνεύμα μας είναι οτιδήποτε βρίσκουμε να το παραδίδουμε», μας λέει ο συνάνθρωπός μας με ήθος και σεμνότητα.  

Μεσημέρι στην πιάτσα ταξί στην οδό Παρασίου, πίσω από τον ΟΤΕ Κομοτηνής, βρίσκονταν ο κ. Παγώνης, στην αναμονή για μία κούρσα, αλλά αυτή αργούσε. Τότε εκείνος βγήκε από το αμάξι του για να περπατήσει λίγο. Φτάνοντας κοντά στην είσοδο του κυλικείου του ΟΤΕ Κομοτηνής βλέπει ακριβώς μπροστά στην είσοδο ένα πορτοφόλι. 

Ήταν ένα παλιό πορτοφόλι, ανδρικό και καθώς ήταν χρησιμοποιημένο ο ιδιοκτήτης της τοποθέτησε ένα λαστιχάκι για να το συγκρατεί κλειστό. Παίρνοντάς το στα χέρια του ο επαγγελματίας οδηγός διαπιστώνει ότι το πορτοφόλι περιέχει χρήματα, 420 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζών και ταυτότητα. Υποθέτει ότι ο ιδιοκτήτης του έχει κάνει την εβδομαδιαία ανάληψη από την τράπεζα.  Αμέσως απευθύνεται στον ιδιοκτήτη του κυλικείου του ΟΤΕ, εικάζοντας ότι αυτός που έχασε το πορτοφόλι μπροστά στην είσοδο θα κατευθύνονταν εκεί και ίσως να ήταν και πελάτης. 

Το πρόσωπο του ηλικιωμένου που απεικονίζεται στην ταυτότητα μέσα στο πορτοφόλι είναι γνώριμο. Το πορτοφόλι παραδίνεται από τον οδηγό ταξί στον υπεύθυνο του κυλικείου και εκείνος με τη σειρά του ειδοποιεί τον κάτοχό του, έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος και το παρέλαβε, χωρίς να χρειαστεί να ειδοποιηθεί η αστυνομία.  «Δε θα μπορούσα να κοιμηθώ αν έπαιρνα ξένα λεφτά. Το έκανα για την ψυχή μου…», μας λέει ο οδηγός ταξί Κώστας Παγώνης και με τις λίγες αυτές κουβέντες του, επισφραγίζει μία κίνηση – παράδειγμα για όλους μας, που αξίζει μόνο συγχαρητήρια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...