Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Άρθρο του: Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α Αυτό που χρειάζεται η νέα κυβέρνηση είναι: ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..!

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανέδειξαν μια νέα κυβέρνηση που καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική
κοινωνία. Οι προσδοκίες του ελληνικού λαού είναι πολύ μεγάλες, το ίδιο μεγάλες με τις θυσίες- κυρίως οικονομικές- που έκανε τα τελευταία χρόνια. 
Οι  εκπτώσεις που αναγκάστηκε να κάνει σε όλα τα επίπεδα, η αναγκαστική υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, η απώλεια εισοδήματος και εργασίας,  είναι αδικίες που η νέα κυβέρνηση δεσμεύτηκε και πρέπει  να αποκαταστήσει.
Αυτό που χρειάζεται η νέα κυβέρνηση – και που απώλεσε εσκεμμένα η προηγούμενη- είναι η άμεση και καθημερινή επαφή με την κοινωνία.  Αυτή είναι ο καλύτερος σύμβουλος, αυτή είναι ο πιο δίκαιος κριτής του κυβερνητικού έργου. Πολιτικές και νομοθετικό έργο που δεν αποσκοπούσαν στην ανακούφιση της μικρομεσαίας τάξης και των πολλών, αλλά εφαρμόστηκαν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα   ο λαός τις αποδοκίμασε με την ψήφο του. 
Πλήρωσε τις προηγούμενες  επιλογές του πολύ ακριβά, αλλά όταν έφτασε η ώρα  τιμώρησε όσους τον κορόιδεψαν , όσους υποτίμησαν τη νοημοσύνη του, όσους έπαιξαν με τη ζωή του, όσους υποσχέθηκαν ότι θα τον σώσουν αλλά τελικά τον βύθισαν ακόμη περισσότερο στη φτώχεια και στην απόγνωση.
Η επόμενη μέρα πρέπει  να είναι καλύτερη για όλους τους Έλληνες. Κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν η κυβέρνηση κατανοήσει τις πραγματικές απώλειες που είχαν οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.
Ο κλάδος των ταξί είναι από αυτούς που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες.  Η έλλειψη χρημάτων από τους πολίτες επηρέασε τη δουλειά  μας, σε σημείο να καταγράφουμε πτώση του τζίρου ακόμη και 60% σε κάποιες περιοχές. Σε όλα αυτά προστέθηκαν , υψηλή φορολογία και αύξηση των χρεών προς το ασφαλιστικό μας ταμείο . Ο συνδυασμός αναδουλειάς και κατακόρυφης  αύξησης  εξόδων δημιούργησε έντονο οικονομικό πρόβλημα στην πλειοψηφία των συναδέλφων.
Οι πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας σε όλους τους εργαζομένους. Η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στην αποπληρωμή των χρεών προς τον ΟΑΕΕ , είναι πολιτικές που αν υλοποιηθούν  θα βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση  στον κλάδο μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες ,  μέρος –αν όχι όλη- της καταναλωτικής τους δύναμης.  Εάν οι πολίτες δεν έχουν την αγοραστική δύναμη να πληρώσουν ένα ταξί για την μετακίνησή τους, τότε ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν. Η όποια βελτίωση  των οικονομικών συνθηκών στο επάγγελμά μας,  είναι άμεσα συνδεδεμένη με  τη γενικότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.
Σε θεσμικό επίπεδο δεν περιμένουμε θεαματικές  αλλαγές,  παρά κάποιες βελτιώσεις  στην υπάρχουσα νομοθεσία. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει πάγιες και σταθερές θέσεις για τα ζητήματα που αφορούν το ταξί και είναι έτοιμη να συζητήσει με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών όταν μας ζητηθεί ή όταν  αυτό κριθεί απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...