Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: Αντιδράσεις για νομοσχέδιο που κάνει 2500 χιλιάδες οχήματα αντίκες ταξί..!

Το νομοσχέδιο για τη θέσπιση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την υπηρεσία παραχώρησης δικαιώματος χρήσης οχημάτων πολυτελείας και
συγκεκριμένα των λιμουζίνων, συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Ανδρέας Μιχαηλίδης δήλωσε ότι με το νομοσχέδιο «ρυθμίζεται μια ακαταστασία που υπάρχει εδώ και χρόνια και λυπούμαι να πω και μια διαχρονική παρανομία».
Συνεχάρη το Υπουργείο Συγκοινωνιών «που βάζει σε τάξη επιτέλους μια τέτοια κατάσταση που δεν μπορούσε να συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συγκοινωνιών αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση του Υπουργείου.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Αντρέας Φακοντής είπε ότι κατά την πρώτη συνεδρία που έγινε είχε υπάρξει έντονη αντίδραση των επαγγελματιών οδηγών ταξί σε ότι αφορά πρόνοιες του νομοσχεδίου.
«Με βάση τη σημερινή μας συζήτηση, το Υπουργείο αποδέχτηκε και αφαίρεσε από το νομοσχέδιο τα οχήματα, τις λιμουζίνες που μεταφέρουν κάτω από οκτώ επιβάτες. Παραμένει όμως στο νομοσχέδιο μια δεύτερη πρόνοια η οποία δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται τα οχήματα αντίκες και αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα ανταγωνισμού με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί», πρόσθεσε
Όπως είπε, «σήμερα έχουμε 1500 χιλιάδες άδειες ταξί και αν εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόνοια του νομοσχεδίου θα μπουν στην αγορά άλλα 2500 χιλιάδες οχήματα αντίκες. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα είναι μια ωρολογιακή βόμβα η οποία θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ήδη τεταμένη κατάσταση που υπάρχει λόγω του περιορισμού του κύκλου εργασίας των ταξί».
«Συγκρούεται επίσης και με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απόσυρση αδειών ταξί από το παζάρι», είπε και διερωτήθηκε πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό «και την ίδια στιγμή να δίνεις τη δυνατότητα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας άλλα 2500 χιλιάδες οχήματα».
«Εμείς ως ΑΚΕΛ έχουμε διαφωνήσει κάθετα με αυτή την πρόνοια και έχουμε ζητήσει από τους εκπροσώπους του Υπουργείου να το ξαναμελετήσουν και θα είναι ενώπιον της επιτροπής την άλλη εβδομάδας για να υπάρξει τελική τοποθέτηση. Για τις λιμουζίνες που θα μεταφέρουν πέραν των 8 ατόμων συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για να μπορούν να εγγραφούν και να ασκήσουν αυτό το επάγγελμα», είπε.
Ο κ. Φακοντής είπε ότι «συζητήσαμε επίσης και το θέμα για τα εχέγγυα αξιοπιστίας τα οποία διαφέρουν από αυτά τα οποία υπάρχουν σε άλλες νομοθεσίες και έχουμε ζητήσει να εναρμονιστούν και να είναι τα ίδια ακριβώς με τις πρόνοιες για τη λειτουργία μιας εταιρείας ταξί, κάτι το οποίο φαίνεται ότι υιοθετείται από πλευράς υπουργείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...