Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μείωση εισφορών μέχρι και 4 κλάσεις για τον ΟΑΕΕ εξετάζει η κυβέρνηση..!

Με τις ηγεσίες της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνιών Επαγγελματιών (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συναντήθηκε
χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Οι εκπρόσωποι της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. διατύπωσαν τις θέσεις και τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας επί μιας σειράς κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με ασφαλιστικά θέματα των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Μετά το τέλος της συνάντησης με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ, ο Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε:


«Είχα συναντήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ. Τους είπα τις σκέψεις που έχουμε αλλά και τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Θέλουμε τις επόμενες ημέρες να βάλουμε ένα φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για το 2015 και ταυτόχρονα να αποκαταστήσουμε τον δημόσιο, κοινωνικό και καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσα, ότι μέσα στις προτεραιότητες μας είναι να δώσουμε λύσεις σε τέσσερα μεγάλα προβλήματα τους, τα οποία έχουν να κάνουν με την ασφάλιση.
Το πρώτο είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε αποποινικοποίηση των οφειλών τους, προς τα δικά τους ασφαλιστικά ταμεία.


Το δεύτερο είναι να τους διευκολύνουμε, προκειμένου να έχουν πλήρη υγειονομική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι τους, που είναι θύματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.


Το τρίτο είναι, ότι θέλουμε να βελτιώσουμε τη διάταξη που υπάρχει και τους δίνει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του 2016, να χρησιμοποιούν μέχρι και δύο ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα. Επιθυμούμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη διάταξη.
Και τέταρτο να διευκολύνουμε τους συναδέλφους τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν συμπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης, ηλικιακές και άλλες, αλλά χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να μην παίρνουν συντάξεις και ο ΟΑΕΕ να μην εισπράττει οτιδήποτε από αυτούς.


Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η ενημέρωσή μου και εξέφρασα την πολιτική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε λύσεις για αυτά τα τέσσερα προβλήματα τους.»


Ερωτηθείς για την πρόταση των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ για τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κλάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε:


«Προσεγγίζουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη θέση τους. Μάλιστα, μου παρέδωσαν και τη μελέτη που έχει κάνει το ινστιτούτο ερευνών τους, με την οποία αποδεικνύουν ότι θα αυξηθούν δραστικά τα έσοδα του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τους ανέφερα, ότι θα πάμε σε μια βελτίωση τώρα και ότι είμαστε ανοιχτοί να κουβεντιάσουμε στο μέλλον αυτή τη διεκδίκηση τους. Παράλληλα, ζήτησα να μου φέρουν δύο οικονομικά σενάρια εναλλακτικά, να μου πουν πόσο προβλέπεται να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, για να πάμε σε τρεις ή και τέσσερις κλάσεις χαμηλότερα, αντί για δύο που είναι σήμερα.»
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισε:


«Δεν κάνουμε βήμα πίσω στην όποια διαπραγμάτευση. Η βασική κόκκινη γραμμή είναι ότι δεν αποδεχόμαστε ως κυβέρνηση τίποτα το οποίο να παρατείνει τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές, με όποια παραλλαγή ή φρασεολογία τα παρουσιάσουν. Από εκεί και πέρα έχουμε πει, ότι «κόκκινες γραμμές», απαράβατες, είναι τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά και ιδιωτικοποιήσεις».
Σε ότι αφορά τη νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών , ο κ. Στρατούλης τόνισε:


«Είμαι σε διαρκή συνεργασία και εγώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες με την αρμόδια υπουργό την κ. Νάντια Βαλαβάνη. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι, ότι οι ρυθμίσεις θα αφορούν τις οφειλές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Ακόμη, είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι οι ενδιαφερόμενοι, για να ενταχθούν στις βελτιωμένες ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο».
Σε ότι αφορά τα έσοδα του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών, αλλά και την χρηματοδότηση του ταμείου του ο κ. Στρατούλης δήλωσε:


«Έχουμε πει ότι εγγυόμαστε μέχρι το τελευταίο ευρώ των συντάξεων και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουμε σχέδια και λύσεις, έτσι ώστε να ανταποκριθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε όλες τις υποχρεώσεις τους».

ΠΗΓΗ: http://www.asfalisinet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...