Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

“Άρχισαν τα όργανα” για τις έδρες των ταξί..!

 Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν λήφθηκε με την απαιτούμενη πλειοψηφία, αφού 3 μέλη της πλειοψηφίας αρνούνται ότι
ψήφισαν θετικά αν και στα πρακτικά φαίνεται ότι τάχθηκαν υπέρ της απόφασης

Προσφυγή ακύρωσης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την δημιουργία 13 εδρών ταξί στο νησί μας κατέθεσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Αγοραίων, μέσω του δικηγόρου του, Κώστα Κορδώνη, την προηγούμενη εβδομάδα. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι ηαπόφαση δεν λήφθηκε κατά πλειοψηφία (όπως είχε καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης), αφούαρκετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι αρνούνται ότι ψήφισαν θετικά. Επιπλέον, τίθεται ζήτημα νομιμότητας επί της διαδικασίας, αφού, όπως μας είπε ο κ. Κορδώνης, δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία κι οι άλλες προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η προσφυγή κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Θυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες αγοραίων είχαν δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης, θεωρώντας ότι η συνένωση των εδρών (όπως έγινε και σε άλλες περιοχές μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη”) μόνο οφέλη θα αποφέρει στους ιδιοκτήτες, αλλά και στους επιβάτες. Επιπλέον, το Σωματείο θεωρεί αδύνατη την εφαρμογή 13 εδρών με την εναλλαγή χρεώσεων μονής και διπλής ταρίφας, ανάλογα με την διαδρομή που εκτελεί το ταξί.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αναβάλλει στις αρχές του καλοκαιριού την λήψη απόφασης επί του θέματος αυτού, καλώντας τα δύο Σωματεία Ιδιοκτητών (Μυτιλήνης και Αγοραίων) να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή πρόταση. Αυτό δεν επετεύχθη και η δημιουργία 13 εδρών αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Οργάνου, στο τέλος Ιουλίου, μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Μεταφορών, Γιώργου Γουγούλα.

Αμφισβητείται η πλειοψηφία

Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε (όπως είχε γραφτεί στα πρακτικά) με 17 ψήφους μελών της πλειοψηφίας και του Βασίλη Τεντόμα, ενώ δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία 8 παρόντα μέλη και συγκεκριμένα οι σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Στρατής Κόρακας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σωματείου Αγοραίων, 3 τουλάχιστον Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνούνται ότι ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας 13 εδρών, παρ’ όλο που τα ονόματά τους έχουν καταγραφεί στη σχετική απόφαση. «Η απόφαση αυτή πρέπει να ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου διότι δεν έχει ληφθεί με την απαιτούμενη πλειοψηφία. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε η νομιμότητα στην διαδικασία, αφού δεν τέθηκαν καν σε ψηφοφορία οι άλλες προτάσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κορδώνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεόδωρος Βαλσαμίδης είχε καταθέσει την πρόταση να δημιουργηθούν 2 έδρες (μία στην Μυτιλήνη και μία στην Καλλονή), που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες όλου του νησιού, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς για τους επιβάτες από την κατάργηση της χρέωσης της διπλής ταρίφας μέσα στα όρια των δύο εδρών. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν τέθηκε σε ψηφοφορία. Για το λόγο αυτό απείχαν τα μέλη της παράταξης “Αγώνας για τα νησιά μας” από την ψηφοφορία.
Ν.Β.



http://nealesvou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...