Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ιόνια Οδός: εις βάρος του έργου οι καθυστερήσεις των τελευταίων χρόνων λέει ο Καλογιάννης..!

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο (11/08) στην Κόνιτσα ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Γυμνασίου – Λυκείου Κόνιτσας, παραβρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης,
Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε ορισμένα έργα υποδομής και ανάπτυξης που αφορούν το Νομό Ιωαννίνων και ειδικότερα τον Δήμο Κόνιτσας.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:

- Ιόνια οδός

Αυτός ο κλειστός αυτοκινητόδρομος από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα κατασκευάζεται με σύμβαση παραχώρησης, που κυρώθηκε από τη Βουλή το 2007. Στην Ήπειρο οι εργασίες έχουν σταματήσει από το φθινόπωρο του 2010. Παράλληλα το Υπ. Υποδομών καθυστέρησε πολύ την προηγούμενη διετία στην λήψη αποφάσεων για σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε ορισμένα τμήματα του έργου (π.χ: στην οριστική χάραξη του τμήματος Αντίρριο – Ευηνοχώρι). Σήμερα καταβάλλονται συντονισμένες ενέργειες για την απεμπλοκή των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης.

Δυστυχώς, ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε την τελευταία διετία, λειτουργεί εις βάρος των έργων αυτών.

- Οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες του οδικού αυτού άξονα, που αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας οδού και ανοίγει νέους ορίζοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη του βορείου τμήματος του Νομού Ιωαννίνων (Κόνιτσα, Πωγώνι) και για τη σύνδεση της Ηπείρου με τα νοτιανατολικά Βαλκάνια.

Το έργο έχει ωριμότητα μελετητική από το 2009. Όμως, η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του 2009 επιβάλει την εκπόνηση πρόσθετων μελετών. Εξετάζουμε κάθε δυνατή λύση, ώστε να ενσωματωθούν οι μελέτες αυτές σε μία μελλοντική εργολαβία, για να προχωρήσει το έργο. Τα πρόβλημα είναι ότι οι χρονικές προθεσμίες που τίθενται από το ΕΣΠΑ είναι εξαιρετικά πιεστικές.

- Οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα

Το 2009 είχαμε εντάξει τη μελέτη αυτού του οδικού άξονα στο ΠΔΕ. Επί τρία χρόνια δεν κινήθηκε το θέμα.

Καταβάλλουμε προσπάθεια και για την προώθηση αυτών των μελετών, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε ολόκληρο τον Δήμο Κόνιτσας.

- Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Κόνιτσας – Δούσκου (Πωγώνι)

Η μελέτη είναι έτοιμη από το καλοκαίρι του 2009. Δυστυχώς δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα η περιοχή, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Είχα πρόσφατα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ για τη θεσμοθέτησή της, η οποία έχει μηδενικό κόστος και μπορεί να δώσει ώθηση στην αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Πωγωνίου και Κόνιτσας.

- Αρδευτικό έργο κάμπου Κόνιτσας

Η προέγκριση δημοπράτησης του έργου: «Αλλαγή του τρόπου άρδευσης στον κάμπο Κόνιτσας», προϋπολογισμού 12,87 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις 18 Απριλίου 2012 και αναμένεται η δημοσίευση της διακήρυξης δημοπράτησής του εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να ανατεθεί το έργο.

«Ο συνδυασμός των προαναφερόμενων έργων υποδομής και αναπτυξιακών δράσεων, τόνισε ο Σταύρος Καλογιάννης, μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στην Κόνιτσα. Η χώρα μας διέρχεται την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 50 ετών. Αισιοδοξώ ότι με σκληρή και συντονισμένη δουλειά απ’ όλους μας, η χώρα μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο της ανάπτυξης, στο πλαίσιο πάντα της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και της ζώνης του ευρώ».

http://www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...