Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Reuters: Έκτακτα μέτρα στην ευρωζώνη για έξοδο της Ελλάδας..!

Μέτρα έκτακτης ανάγκης προετοιμάζουν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης για να αντιμετωπίσουν μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μετά
από υπόδειξη Ευρωπαίων αξιωματούχων, αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται τρεις αξιωματούχους της ευρωζώνης, σύμφωνα με τους οποίους η οδηγία προς τις χώρες-μέλη αποφασίστηκε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σε ομάδα εργασίας του Eurogroup (Eurogroup Working Group).
«Το EWG συμφώνησε ότι κάθε χώρα της ευρωζώνης πρέπει ξεχωριστά να προετοιμάσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για τις πιθανές συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ», δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί μέχρι στιγμής σε επίπεδο ευρωζώνης «από φόβο μήπως διαρρεύσει».
Το Reuters τονίζει ότι η πληροφορία γίνεται γνωστή λίγες ώρες πριν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κατά την οποία ηΕλλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο.
Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, σε μηνιαία έκθεση, τονίζει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «άκρως ανησυχητική», ενώ τίθεται σε κίνδυνο κάθε περαιτέρω οικονομική βοήθεια με τις «απειλές» περί μη τήρησης του συμφωνηθέντος προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...