Χοιρινές μπριζόλες τηγανητές
Από το: http://faghta-giagias.blogspot.com
Εσείς μπορείτε να αντισταθείτε σ' αυτόν το θεϊκό μεζέ;
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κατσαρόλα), βάζουμε τις μπριζόλες και 1½ ποτήρι νερό.
Τις βράζουμε για 5' και τις ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κεφαλοτύρι.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, να μείνει με το λάδι του.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
Μερίδες: 4
Από το: http://faghta-giagias.blogspot.com
Εσείς μπορείτε να αντισταθείτε σ' αυτόν το θεϊκό μεζέ;
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια (ή κίτρινη)
- ½ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 50 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ. γλ. μουστάρδα σκόνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμό ενός λεμονιού
- ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κατσαρόλα), βάζουμε τις μπριζόλες και 1½ ποτήρι νερό.
Τις βράζουμε για 5' και τις ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κεφαλοτύρι.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, να μείνει με το λάδι του.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
Μερίδες: 4
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε την άποψή σου...