Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Περιφερειάρχης: Δεν θα δοθούν νέες άδειες ταξί στη Ρόδο..!

Δεν πρόκειται να χορηγηθούν νέες άδειες ταξί στη Ρόδο δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης καθώς η
αρμοδιότητα... για την χορήγηση νέων αδειών ταξί έχει εκχωρηθεί στις Περιφέρειες. Επισημαίνεται οτι ο νόμος πέρα από τον μαθηματικό τύπο για την έκδοση νέων αδειών ταξί, περιέχει και τις επικρατούσες συγκοινωνιακές συνθήκες (µέσα µαζικής µεταφοράς, οδικό δίκτυο, µέσος χρόνος αναµονής των επιβατών στους χώρους στάθµευσης (πιάτσες) των Ε∆Χ αυτοκινήτων ΤΑΞΙ κλπ), τις µεταφορικές ανάγκες του επιβατικού κοινού, του αριθµού κυκλοφορούντων αυτοκινήτων και λοιπών παραµέτρων, τα οποία επιτρέπουν στους περιφερειάρχες όλης της χώρας ανά δύο χρόνια να καθορίζουν τον αριθμό των αδειών ταξί. 


Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: "Δεν πρόκειται να χορηγηθούν στην περιοχή μας νέες άδειες ταξί. Θα εξετάσουμε το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Κω αφού λάβουμε υπόψη όλα τα στοιχεία και τα πληθυσμιακά κριτήρια".

Ο Περιφερειάρχης μίλησε επίσης και για τα Ε.∆.Χ. αυτοκίνητα Ειδικής Μίσθωσης (ΕΙ∆ΜΙΣΘ), η οποία αποτελεί νέα κατηγορία Ε.∆.Χ. αυτοκινήτων.

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: "Αυτό δεν σημαίνει τη χορήγηση νέων αδειών αλλά την αντικατάσταση ορισμένων ταξί με αυτοκίνητα περισσότερων θέσεων".

Η δρομολόγηση των ειδικών μισθωμένων αυτοκινήτων (έως 9 θέσεις)προβλέπεται βάσει του νέου νόμου για τα ταξί. Θα εκτελούν μεταφορές (κυρίως σε τουριστικές περιοχές) χωρίς ταξίμετρο (θα απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από τον δρόμο) και με προσυμφωνημένο μίσθωμα.

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: "Τα συγκεκριμένα οχήματα, θα λειτουργούν με άδειες σημερινών ταξί που θα αποσυρθούν από την αγορά".

Πάντως και οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να χορηγηθούν νέες άδειες ταξί, καθώς τα ταξί που ήδη κυκλοφορούν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν, το επάγγελμα είναι ήδη κορεσμένο και η κάμψη στο μεταφορικό έργο δεν φαίνεται να έχει σταματημό. Ο κλάδος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω και της οικονομικής κρίσης που έχει αναγκάσει τους πάντες να ξοδεύουν μόνο για τα βασικά, έχει περιέλθει σε κατάσταση απόγνωσης...

http://parapona-rodou.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...