Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συνταγή της ημέρας

Παγωτό Σοκολάτα

Από το: http://faghta-giagias.blogspot.com


Καταπληκτικό Παγωτό Σοκολάτα που θα το λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας.



Παγωτό Σοκολάτα

 Υλικά

  • 250 γρ. σαντιγύ φυτική (Vegetalcrem)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 3 κ. σ. μερέντα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (ή ξύσμα κουβερτούρας)
  • 1 κ. σ. γεμάτη κακάο (σκόνη)
  • 1 βανίλια


 Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 2' και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, τη μερέντα, το κακάο, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 10'. Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60'.
Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5' και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60'. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος, προσθέτοντας στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.


Το σερβίρουμε με σιρόπι και τρίμματα σοκολάτας.

http://faghta-giagias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...