Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συνταγή της ημέρας

Κοτόπουλο τηγανητό με λαχανικά 




Το αγαπημένο μου φαγητό που αρέσει σε όλους.





Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, περίπου 1½ κιλό, σε μερίδες
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες (προαιρετικά)
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ. γλ. κάρυ
  • λίγο κίμινο
  • λίγο μπαχάρι
  • χυμό ενός λεμονιού

 Εκτέλεση


Βάζουμε από το βράδυ το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια σε μπολ μεμαρινάδα, (η συνταγή της μαρινάδας εδώ) και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Πριν το μαγειρέψουμε το βγάζουμε και το πλένουμε καλά.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κατσαρόλα), βάζουμε το κοτόπουλο και ελάχιστο νερό, περίπου 1 φλ. τσαγιού, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Το βράζουμε για 5' και το ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρασί και τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, να μείνει με το λάδι του. 

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μία μερίδα και κομμάτια λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...