Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΞΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κον ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ..!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ:   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -
ΘΡΑΚΗΣ κον ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Κύριε περιφερειάρχη  συμφώνα με τον νέο νόμο 4070/2012 σε διάστημα δύο μηνών άρθ. 83 παρ. 3 δύναται στον περιφερειάρχη να επανακαθορίσει τις έδρες των ταξί .
Οι έδρες είναι ζωτικής σημασίας για εμάς τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί γιατί αυτές με τον πληθυσμό τους και τον μαθηματικό τύπο του νόμου καθορίζουν και τον αριθμό στις εκδώσεις των νέων αδειών ταξί.
Με το στενό αυτό περιθώριο όμως που ορίζει ο νόμος (δύο μήνες) και τις πολλές ασάφειες που έχει  προκύπτουν ορισμένα προβλήματα ύψιστης σημασίας.
Αναλυτικότερα:
1ον)  Η Εθνική στατιστική υπηρεσία δεν είναι σε θέση να δώσει στοιχεία πληθυσμού κατά έδρα Δ .Διαμέρισμα , (πρώην κοινότητες) παρά μόνο στο σύνολο των καληκρατικών δήμων. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα σε ποιά στοιχεία πληθυσμού θα εφαρμοστεί ο μαθηματικός τύπος; Του 2001 που ο πληθυσμός ήταν πολύ διαφορετικός από σήμερα; ή του 2012 που ακόμη δεν είναι διαθέσιμα.
2ον ) Στο αρ. 85 παρ.2 λέει χαρακτηριστικά «Όταν από τον υπολογισμό του τύπου προκύπτουν δεκαδικά ψηφία γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα». Το ερώτημα που προκύπτει είναι το0,121 πηγαίνει στο ένα (1) ή απαλείφεται; Δηλαδή θα εκδώσουμε άδειες σε χωριό 81 κατοίκων ;
3ον ) Τι καθεστώς υπάρχει με τα ΕΙΔΜΙΣΘ όσο αφορά την ποσόστωση (μέχρι πόσο;) σε σχέση με τα απλά ταξί της κάθε έδρας που αρμοδιότητα έχει ο Περιφερειάρχης; Εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον τι γίνεται;
4) Είναι ικανοποιητικός ο χρόνος των δύο μηνών για να αλλάξει ο χάρτης όλης της Ελλάδος από τον υφιστάμενο αριθμό ταξί για την επομένη δεκαετία;
Κύριε περιφερειάρχη εμείς οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί για τους πιό πάνω λόγους  προτείνουμε:
Σύγκλιση της ΕΝΑΕ ζητώντας παράταση τουλάχιστον
α) έως ότου η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ να είναι σε θέση να δώσει τα στοιχεία της απογραφής του 2011.
β) Μέχρι να βγούνε όλες οι διευκρινιστικές από το υπουργείο , έτσι ώστε ο κάθε περιφερειάρχης να πράξει το ίδιο χωρίς παρερμηνείες του νόμου.
Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείτε τουλάχιστον το αίσθημα των πάμπολλων συναδέλφων ότι θα γίνει το άνοιγμα του επαγγέλματος με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο.
Όπως γνωρίζεται πολύ καλά κύριε περιφερειάρχη τον 4070/12 τον αποδέχτηκε μια σεβαστή μερίδα του κλάδου και το προεδρείο της ομοσπονδίας μας. Αυτό όμως δεν αφαιρεί το δικαίωμα σε μας της περιφέρειας που ποτέ η φωνή μας δεν έγινε δεκτή στα θεσμικά όργανα των Αθηνών να έχουμε διαφορετικές θέσεις και  απόψεις. Αποτέλεσμα λοιπόν είναι τα τρομερά προβλήματα της επαρχίας που εν μια νυκτή θα γεμίσει ταξί.     Ούτε το πρόβλημα των μειονοτήτων είδαν (όπου παίζονται τεράστια εθνικά παιχνίδια κατά της πατρίδος μας) ούτε την ακριτική Αλεξανδρούπολη λογάριασαν που καταδικάζεται σε 30% αύξηση του στόλου στην κρισιμότερη οικονομική ύφεση που γνώρισε η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η Αθήνα να παραμείνει αλώβητη.
Προσδοκούμε στην συνεργασία σας αλλά και την κατανόηση σας.
                
Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ                              
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ  

Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ                                        
ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
http://xanthi-radiotaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...